„Această strategie a domnului Rafila de a lansa niște știri false, pentru că este vorba doar de știri false, nedocumentate, este fie una complet inadecvată, fie o strategie de a distrage atenția de la ceea ce de exemplu a apărut ca o problemă reală săptămâna asta. (…) Săptămâna aceasta a fost publicat în Jurnalul Societății Europene de Microbiologie și Boli Infecțioase un studiu prin care se arată că Favipiravirul are zero eficiență în tratamentul COVID."

Citeste si: Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această ţară

"Poate că asta trebuia să fie preocuparea domnului ministru rafila în această săptămână, după ce a pus pe piață prin farmaciile comunitare acest medicament și l-a vândut opiniei publice ca o soluție pentru pacienții COVID-19. Gândiți-vă că acest Favipiravir este plătit din bani publici, are zero eficiență pe tratamentul COVID-19, nu este un medicament ieftin. Este o risipă de resurse”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Medicii sunt de părere că medicamentul nu are efect

Mai mulți medici sunt de părere că medicamentul Favipiravir are mai multe riscuri decât beneficii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat a reacționat la o "dezinformare extrem de gravă". Care este legătura între coronavirus și virusul HIV

„Antiviralele din această categorie sunt realele antivirale, confirmate în trialurile clinice de către big pharma: Remdesivir, Molnupiravid, Paxlovir. Ultimul dintre ele probabil cel mai eficace, dar indisponibil în România, pentru că avea un contract-standard care nu i-a plăcut domnului ministru. Și care contract nu se compara nici pe departe cu acela al Favipiravirului, care era excelent.

Favipiravir care n-are niciun efect pe SARS-CoV-2. Dar se va găsi în farmacie. Pentru tot poporul”, a scris Cristian Apetrei pe contul său de Facebook.

Pacienții care au primit Favipiravir au avut un risc mai mic de intubare

Acesta a mai precizat că singurul beneficiu pe care l-a avut acest medicament este că virusul a fost eliminat din organism.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 17 februarie. Au fost raportate peste 15.000 de cazuri noi de coronavirus și 125 de decese

„Pacienții care au primit Favipiravir au avut un risc cu 7% mai mic de a necesita intubare, riscul de internare la ATI nu a diferit semnificativ între tratați și netratați, nu a avut niciun efect benefic în termeni de mortalitate între control și grupul de Favipiravir la pacienții cu forme ușoare spre moderate de COVID-19”, a mai explicat profesorul din SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si