Close sidebar
Close sidebar

Ioana Mihăilă: Favipiravir are zero eficiență în tratamentul COVID. Medicii români spun că „are riscuri mai mari decât beneficii”

Fostul ministru USR al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că actualul ministru, Alexandru Rafila, creează „un scandal fals” legat de banii pentru consultanță din PNRR.

Diana Puiu,

Ioana Mihăilă: Favipiravir are zero eficiență în tratamentul COVID. Medicii români spun că „are riscuri mai mari decât beneficii”

[Sursa foto: Libertatea.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Această strategie a domnului Rafila de a lansa niște știri false, pentru că este vorba doar de știri false, nedocumentate, este fie una complet inadecvată, fie o strategie de a distrage atenția de la ceea ce de exemplu a apărut ca o problemă reală săptămâna asta. (…) Săptămâna aceasta a fost publicat în Jurnalul Societății Europene de Microbiologie și Boli Infecțioase un studiu prin care se arată că Favipiravirul are zero eficiență în tratamentul COVID."

Citeste si: Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această ţară

"Poate că asta trebuia să fie preocuparea domnului ministru rafila în această săptămână, după ce a pus pe piață prin farmaciile comunitare acest medicament și l-a vândut opiniei publice ca o soluție pentru pacienții COVID-19.

Gândiți-vă că acest Favipiravir este plătit din bani publici, are zero eficiență pe tratamentul COVID-19, nu este un medicament ieftin. Este o risipă de resurse”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Medicii sunt de părere că medicamentul nu are efect

Mai mulți medici sunt de părere că medicamentul Favipiravir are mai multe riscuri decât beneficii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Raed Arafat a reacționat la o "dezinformare extrem de gravă". Care este legătura între coronavirus și virusul HIV

„Antiviralele din această categorie sunt realele antivirale, confirmate în trialurile clinice de către big pharma: Remdesivir, Molnupiravid, Paxlovir.

Ultimul dintre ele probabil cel mai eficace, dar indisponibil în România, pentru că avea un contract-standard care nu i-a plăcut domnului ministru. Și care contract nu se compara nici pe departe cu acela al Favipiravirului, care era excelent. Favipiravir care n-are niciun efect pe SARS-CoV-2. Dar se va găsi în farmacie. Pentru tot poporul”, a scris Cristian Apetrei pe contul său de Facebook.

Pacienții care au primit Favipiravir au avut un risc mai mic de intubare

Acesta a mai precizat că singurul beneficiu pe care l-a avut acest medicament este că virusul a fost eliminat din organism.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 17 februarie. Au fost raportate peste 15.000 de cazuri noi de coronavirus și 125 de decese

„Pacienții care au primit Favipiravir au avut un risc cu 7% mai mic de a necesita intubare, riscul de internare la ATI nu a diferit semnificativ între tratați și netratați, nu a avut niciun efect benefic în termeni de mortalitate între control și grupul de Favipiravir la pacienții cu forme ușoare spre moderate de COVID-19”, a mai explicat profesorul din SUA.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI