Ședința va avea loc marți, 11 aprilie, începând cu ora 10.00, la Palatul Cotroceni, conform Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a convocat marți, 11 aprilie, ședința CSAT

În comunicat se arată că: „Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluţiile privind situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a intervenţiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova.

De asemenea, se va analiza şi concepţia dezvoltării aviaţiei militare române”.

Citește și: VIDEO- UPDATE- Cancelarul Olaf Scholz- ședință alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Noi detalii despre aderarea la Schengen: „România a îndeplinit toate condiţiile”

Citește și: VIDEO- Ministerul Justiției cere prag de 9.000 de lei pentru dezincriminarea abuzului în serviciu

Citește și: VIDEO- Nou scenariu în privința dezincriminării abuzului în serviciu! Se renunță la pragul de 9.000 de lei?

De asemenea, în cadrul ședinței vor fi analizate și tematici de actualitate din domeniul securității naționale, mai precizează documentul.

Vladimir Putin, anunț despre "alianța militară" cu China

Vladimir Putin dă asigurări că Rusia nu creează o alianţă militară cu China, dar spune că cele două mari puteri cooperează în sfera interacţiunii tehnico-militare.

Rusia şi China nu creează o alianţă militară  şi nu ascund nimic în termeni de cooperare militară, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu pentru televiziunea naţională rusă difuzat duminică, relatează Reuters.

Citește și:  Diana Șoșoacă, ieșire nervoasă la adresa Ucrainei: "Un stat abuziv și fascist. Am devenit ținta nr. 1 a criminalilor ucraineni"

"Totul este transparent, nimic nu este secret",  a

declarat liderul de la Moscova, citat de Agerpres.

Vladimir Putin: Cooperăm cu China tehnico-militar

"Nu creăm nicio alianţă militară cu China. Da, cooperăm în sfera interacţiunii tehnico-militare. Nu ascundem acest lucru",  a declarat Putin, potrivit Interfax.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și:  Vladimir Putin nu va fi arestat de Ungaria în cazul intrării în țară

Putin şi preşedintele chinez Xi Jinping şi-au declarat prietenia şi s-au angajat să dezvolte legături mai strânse în cadrul unui summit de la Moscova de la începutul săptămânii.

Citeste si:  O femeie cu dizabilități din Covasna, în vârstă de 28 de ani, a fost sechestrată de părinți, timp de un deceniu. Chinurile inimaginabile prin care aceasta a trecut- kanald.ro

Citeste si:  „Deja am obosit” Ce se întâmplă cu Viviana Sposub, de când s-a mutat în America cu George Burcea?- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO. "Dragul meu prieten". Reacția stânjenitoare a lui Vladimir Putin când l-a lăudat Xi Jinping a devenit virală

Vizita lui Xi Jinping a venit în contextul în care Rusia face eforturi să avanseze în ceea ce a numit "operaţiunea militară specială" din Ucraina.

Putin compară Occidentul cu axa fascistă care a provocat Al doilea război mondial

Putin a mai spus că puterile occidentale încearcă să formeze mai multe alianţe globale, acuzând SUA şi NATO că încep să construiască o nouă "axă", care seamănă în oarecare măsură cu alianţa din cel de Al Doilea Război Mondial dintre Germania, Italia şi Japonia.

Citește și:  Trupele Rusiei, trimise să cucerească Kievul, "pentru a distruge infecția”

"De aceea analiştii occidentali... vorbesc despre faptul că Occidentul începe să construiască o nouă axă similară cu cea creată în 1930 de regimurile fasciste din Germania şi Italia şi de Japonia militaristă", a spus Putin, fără a prezenta exemple în acest sens.

Citește și:  VIDEO- Nou atac mortal în Ucraina! Rusia a lansat drone asupra Kievului și câteva persoane au fost ucise

Rusia mută arsenal nuclear în Belarus

Vladimir Putin a anunţat sâmbătă seară că a primit acordul Minskului pentru a desfăşura arme nucleare "tactice" în Belarus, ţară aflată la porţile UE şi condusă din 1994 de Aleksandr Lukaşenko, aliatul său cel mai apropiat.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Vladimir Putin şi-a motivat decizia prin intenţia anunţată a Regatului Unit de a trimite muniţii cu uraniu sărăcit Ucrainei.

Citeste si:  „Așa că să nu mai plângă.” Deea Maxer a avut nevoie de suport moral de la Elena Merișoreanu, după a decis să divorțeze de Dinu. Ce i-a spus artista despre acest subiect- kfetele.ro

Citeste si:  ”Alții nu au ce pune pe masă, așa că să nu se mai plângă”. Motivul real al divorțului dintre Deea și Dinu Maxer. Bruneta i s-a confesat Elenei Merișoreanu- radioimpuls.ro

Chiar dacă Belarusul nu ia parte direct la conflictul din Ucraina, Moscova s-a folosit de teritoriul său pentru a-şi lansa ofensiva asupra Kievului anul trecut sau pentru a efectua tiruri, potrivit autorităţilor ucrainene.

Responsabili ruşi au făcut în mai multe rânduri ameninţări mai mult sau mai puţin voalate că se vor folosi de arma nucleară în Ucraina în caz de escaladare semnificativă a conflictului.

Rusia a luat Belarusul "ostatic nuclear"

Rusia a luat Belarusul "ostatic nuclear", a apreciat duminică Ucraina după anunţarea de către preşedintele rus Vladimir Putin a desfăşurării de arme nucleare "tactice" pe teritoriul aliatului său, relatează AFP.

"Kremlinul a luat Belarusul ostatic nuclear", a postat pe Twitter secretarul Consiliului de securitate ucrainean Oleksii Danilov, adăugând că această decizie este un "pas către destabilizarea internă a ţării".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si