Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi actul normativ care modifică un alineat din 218/2015 privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău.

Legea nclude în categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit sau au lucrat cel puţin 30 de ani în comuna Marca şi satele comunei, zone afectate de poluare din cauza extracţiilor de ţiţei din Suplacu de Barcău.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Mesajul emoționant scris de câțiva zeci de ani de un tată pentru fetița lui pe un tablou a devenit viral. Acum fetița din fotografie este căutată de cea la care a ajuns tabloul

Senatul a respins proiectul de lege pe 27 noiembrie 2017

„La articolul 1 din Legea nr. 218/2015 privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.

554 din 27 iulie 2015, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: (2) Zona Suplacu de Barcău, denumită în continuare zona menţionată, cuprinde comuna Suplacu de Barcău din judeţul Bihor şi satele aflate în componenţa sa: Borumlaca, Dolea, Foglaş, Valea Cerului şi Vîlcelele, respectiv comuna Marca din judeţul Sălaj şi satele aflate în componenţa sa: Leşmir, Marca, Marca-Huta, Porţ şi Şumal”, conform actului normativ promulgat de către şeful statului.

Citeste si: Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

Senatul a respins proiectul de lege pe 27 noiembrie 2017, iar pe 6 octombrie a.c. a fost adoptat decizional de către Camera Deputaţilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si