„Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent se stabileşte anual de către Institutul Naţional de Statistică şi se aprobă prin ordin al preşedintelui acestuia”, potrivit actului normativ promulgat de şeful statului. 

De asemenea, legea prevede: „Coşul minim de consum pentru un trai decent constituie elementul principal de fundamentare a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi a politicii salariale”.

Anterior, valoarea coşului minim de consum lunar era evaluată trimestrial de către INS şi aprobată prin hotărâre a Guvernului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus 14 august 2020: Câte cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore?

Citeste si: Curs valutar, 14 august 2020. Scădere bruscă a leului

Valoarea coşului minim de consum

 

  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 217/2000 privind aprobarea coșului minim de consum lunar (PL-x 263/25.04.2018);
  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.
    17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului (PL-x 336/29.05.2018).”

Legea vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 217/2000 privind aprobarea coşului minim de consum lunar, transmite Agerpres.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si