Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie.  "Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri", a adăugat şeful statului, citat de News.ro.

”Vom vedea dacă vom reuși să începem procedura mâine sau peste câteva zile”

"Eu nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva.  Acum sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână, două se face rotaţia”, a declarat Președintele României.

Citește și: Criză pe scena politică. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat suspendarea negocierilor pentru Guvern

Klaus Iohannis - Președintele României

Klaus Iohannis - Președintele României

[Sursa foto: Klaus Iohannis - Facebook]

”Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României. Aceste lucruri pe care pun foarte mare preţ şi le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei", a mai declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Sibiu dacă UDMR ar trebui să rămână în continuare la guvernare sau noul Executiv să fie susţinut şi format doar de PNL

şi PSD.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Preşedintele Klaus Iohannis  a precizat, întrebat joi la Sibiu dacă vom avea o Românie Educată până la finalul mandatului său, că avem şi în prezent o Românie Educată, însă „nu toţi sunt încă gata educaţi şi mai este un pic de lucru”, potrivit news.ro.

”Nu toți sunt încă gata educați”

Dacă mă uit în jur, pot să vă spun că avem o Românie Educată, dar nu toţi sunt încă gata educaţi şi mai este un pic de lucru.-  Dar dacă vrem să avem generaţii tinere nu doar educate, ci şi foarte performante, atunci este clar că trebuie să îndreptăm sistemul educaţional spre secolul 21, spre viitor şi să avem grijă să nu cunoască copiii doar trecutul, nevoile prezentului, ci şi oportunităţile viitorului, să înveţe cum să se descurce într-o lume a viitorului care este tot mai complicată. Este o lume care vine cu provocări imense şi eu îmi doresc tare mult ca românii să fie pregătiţi şi să facă faţă”, a explicat preşedintele Iohannis.

”În acelaşi timp, trebuie să vedem că lucrurile nu pot fi corectate de azi pe mâine. De aceea cred că este nevoie să vedem şi ce se poate face repede şi Guvernul a promis câteva chestiuni care se pot rezolva repede, dar trebuie să vedem şi ce nu se poate face repede, dar există voinţă politică pentru a face aceste lucruri. Atunci negocierile trebuie să se ducă în aşa fel încât să se ajungă la o concluzie comună şi la o agendă.

Să ştim exact când şi ce este fezabil să se facă. În mod natural, sindicatele întotdeauna foarte mult şi, dacă se poate, cer foarte mulţi bani. Cu toate că e simplu de înţeles – asta e o problemă care nu se poate rezolva instant, dar convingerea mea este  că aceste chestiuni se vor rezolva într-un viitor nu îndepărtat. Nu vreau să spun că într-o jumătate an, etc”, a mai spus președintele.

Peste 10.000 de profesori au protestat în Piața Victoriei.

Peste 10.000 de profesori au protestat în Piața Victoriei.

[Sursa foto: Hotnews.ro]

În timpul vizitei de la Sibiu, Klaus Iohannis i-a invitat pe elevi să facă o fotografie şi a glumit, spunându-le: „Vedeţi, până şi greva are ceva avantaje”, referitor la faptul că nu au cursuri din cauza grevei profesorilor.

Întrebat dacă ar putea fi amânată desemnarea premierului programată să înceapă vineri, şeful statului a răspuns: " Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care sigur greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea".

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Sindicaliștii din Educație resping oferta de 2.500 de lei pe carduri a Guvernului şi anunță că vor continua greva

Întrebat dacă greva nu va fi încheiată, atunci când ar putea demara procedurile rotaţiei prim-miniştrilor, preşedintele Iohannis a replicat:  "Atunci este nevoie ca Guvernul şi coaliţia la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie".  Nu cred că rotaţia se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat şi una şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând", a completat Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si