Declarațiile vin în urma ședinței de urgență care a avut loc la Palatul Cotroceni.

La ședința convocată de președintele Klaus Iohannis au fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării naționale, Nicolae Ciucă și secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

Citeste si: Cresc cazurile de infectare cu coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 2.460 de cazuri

„Un aspect foarte special îl reprezintă siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției pe care am încheiat-o. Am discutat ce s-a făcut bun până acum și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce înseamnă impunerea legii. Este foarte important ca toți să respecte legea în această perioadă.

Foarte mulți români au înțeles aceste lucruri, însă ce se întâmplă cu cei care nu vor să înțeleagă acest lucru? Vor fi amendați. Cine nu se conformează va fi amendat.

De la începutul acestei situații s-au făcut peste 870.000 de acțiuni de controale de tot felul”, a declarat Președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea. Respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a conchis președintele.

 

În ședința de la Palatul Cotroceni s-au discutat toate măsurile de siguranță și ordine publică în contextul crizei de coronavirus. Totodată, s-a analizat situația în care se află în prezent România.

Marți, Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru suceveni ca urmare a carantinei impuse oraşului Suceava.  

Preşedintele le-a spus că nu sunt singuri şi le-a transmis să respecte recomandările autorităţilor. Preşedintele a transmis medicilor şi personalului din spitale un gând bun şi un mesaj de încurajare, precum şi faptul că au început să sosească materiale de protecţie, măşti, halate de protecţie, ”autorităţile s-au mişcat” şi echipamentele vor fi trimise în cel mai scurt timp în spitale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirus

”Respectaţi ceea ce autorităţile impun, respectaţi normele de deplasare, de igienă, respectaţi normele de distanţare socială, nu ieşiţi decât atunci când este absolut necesar. Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja şi îngrădi răspândirea virsului. Suntem alături de voi”, a declarat Iohannis.

Mesaj pentru personalul medical

Preşedintele a avut un mesaj pentru medici şi pentru personalul medical.

Citeste si: Amenzile majorate pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare

”Gând bun şi încurajare pentru medicii şi personalul medical. Ştim că vă este greu, dar sunteţi în prima linie, ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere, sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii. Ştim că nu este simplu şi că vor veni zile mai grele”, a transmis preşedintele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si