„În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul se va opri în faţa Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” pentru a ne lua rămas bun de la el şi a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre ”, au comunicat reprezentanții Teatrului Național București.

Ion Caramitru s-a stins din viață pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani și va fi înmormântat pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu.

Citeste si: Sala mare a Teatrului Național București va purta numele lui Ion Caramitru

Cine a fost Ion Caramitru

Ion Caramitru a fost actor, regizor și manager cultural. Din 1990 a condus Uniunea Teatrală din România (UNITER) de unde vor lua naștere eveminente precum Festivalul Național de Teatru și gala premilor UNITER. A iubit opera eminesciană și a fost printre cei mai buni zece actori din lume care l-a interpretat pe Hamlet.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ion Caramitru
Ion Caramitru va fi înmormântat vineri pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu[Sursa foto: Facebook]

Cele mai importante titluri ale maestrului

A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Ordinul Soarelui Răsare, în 2017, cel mai important ordin japonez pentru cetățenii străini, oferit în numele Majestății Sale Împăratul Japoniei. În același an primește Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.

Citeste si: Alexandru Arșinel, după moartea lui Ion Caramitru: „ A venit vremea scadențelor, îmi aștept și eu rândul”

În Sala Mare a Teatrului Național București este o carte de condoleanțe pentru cei care doresc să-i transmită un ultim gând fostului actor. Ceremonia de înmormântare va avea loc vineri la ora 12:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si