Presedinte al Romaniei in doua mandate (1990-1996 si 2000-2004), Ion Iliescu (86 de ani) a ajuns la ora aducerilor aminte. Intr-un interviu acordat emisiunii "Povestiri adevarate", politicianul a redat cu umor cum a decurs singura aventura bahica din viata sa. "Am avut un singur experiment  de acest gen în primul an de studenţie. Era ziua de naştere a unui coleg de cameră şi am băut trei pahare de vodcă şi unul de lichior de trandafiri.

Praf m-am făcut! Mi-a fost greu să ajung până la capătul culoarului unde se afla chiuveta ca să mă răcoresc. Atunci am văzut ce înseamnă să fii beat, să îţi pierzi raţiunea", a povestit Iliescu despre episodul petrecut la Moscova, acolo unde politicianul si-a facut studentia.
Iliescu a vorbit si despre pasiunile sale gastronomice: "Eu am avut 5 afecţiuni care mi-au impus un regim de viaţă alimentar mai sănătos. Mâncăm lucruri uşoare, dar nu lipsesc ciorbele şi supele. Mie îmi place ciorba de peşte, de burtă. Până în studenţie nu mi-au plăcut sarmalele, dar trăind în Moscova am descoperit nişte conserve de sarmale extraordinare. În fiecare dimineaţă mănânc brânza de vaci cu miere”, a marturisit Ion Iliescu, casatorit din 1951 cu Nina. Cei doi nu au copii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si