Close sidebar
Close sidebar

Ion Iliescu, audiat din nou in dosarul Mineriadei din iunie 1990

Fostul presedinte Ion Iliescu nu scapa de cel mai greu dosar deschis de procurori impotriva lui.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost audiat de procurorii militari, in urma cu cateva zile, in dosarul Mineriadei din 13- 15 iunie 1990, in care este cercetat pentru infractiuni contra umanitatii, constand in reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, anunta Agerpres, citata de hotnews.ro. Ion Iliescu a fost pus sub acuzare de procurori in octombrie 2015, el fiind chemat acum sa dea o declaratie ampla cu privire la venirea minerilor in Capitala in iunie 1990.

Initial, in octombrie 2015, au fost pusi sub acuzare Ion Iliescu, amiralul in rezerva Emil "Cico" Dumitrescu, Cazimir Ionescu, fost vicepresedinte al CPUN, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma. Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmarire penala a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu si Victor Atanasie Stanculescu, noteaza hotnews.ro.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI