Close sidebar
Close sidebar

Ion Iliescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii in dosarul Mineriadei. Risca pana la 25 de ani de inchisoare

Ion Iliescu este inculpat în dosarul Mineriadei. Procurorii parchetului General i-au transmis astăzi oficial, că este acuzat de infracţiuni contra umanintăţii. Ce pedeapsă cumplită riscă, fostul preşedinte, aflaţi imediat! ##VIDEO42738##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Procurorii caută, dupa aproape 27 de ani, vinovaţii pentru evenimentele cumplite din centrul Bucurestiului. Conform parchetului, patru oameni au murit atunci si peste o mie au fost raniti. Exista, de altfel, imagini document despre evenimentele cumplite la care au fost supuse zeci de persoane.

La aproape 27 de ani de la atrocitati, Ion Iliescu, presedintele de atunci al tarii, cel acuzat ca ar fi chemat minerii in Bucuresti este pus sub acuzare.  Iliescu a venit la parchet insotit de o intreaga suita: jandarmi, politisti si spp-isti.


La coborararea din masina, Iliescu a fost imediat inconjurat de Spp- istii veniti cu o alta masina, special pentru a-l pazi.

"Cine e vinovat domnule presedinte pentru mineriada din 1990? Nu aveti nimic de declarant? Nu. Va considerati vinovat ca au murit oameni? Nu, bineinteles, ca nu".


Potrivit codului penal, infractiunile contra umanitatii sunt pedepsite cu inchisoare de pana la 25 de ani. Ion Iliescu nu pare insa deloc speriat.

In acest dosar, alaturi de fostul presedinte, vor fi anchetati  Miron Cozma, Gelu Voican Voiculescu, dar si alti lideri politici de la acea vreme.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI