Antrenorul de tenis a vorbit despre întoarcerea în România, după peste mai bine de 40 de ani în care a trăit la Bochum, Halle sau Gladbeck. Ion a fost nevoit să facă o radiografie a tenisului autohton, pornind chiar de la rădăcini.

"Lipsește foarte mult, peste tot, intensitatea la antrenamente", a mărturisit antrenorul într-un interviu acordat jurnaliștilor de la  Gazeta Sporturilor.

Citește și: Rebecca a fugit din casa surorii sale și nu s-a mai întors. Dispărută de 4 ani și fără a da vreun semn, părinții săi speră ca tânăra să fie în viață

Ion Geantă a locuit în Germania mai bine de 40 de ani și a traversat o carieră de antrenorat în care a parcurs etape diferite. Acesta a lucrat și cu copii sau juniori, dar și cu jucători consacrați, Nicolas Kiefer, fost numărul 4 mondial, cu olandezii Paul Haarhuis și Sjeng Schalken, cu Hendrik Dreekmann, considerat un mare talent în Germania, pe care i-a însoțit sezoane la rând în circuitul profesionist, construindu-și o reputație solidă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ultima dată, antrenorul care acum are 72 de ani, a activat la clubul TC Haus Wittringen din Gladbeck, undeva, în vestul țării, loc în care a ajuns în anul 2017, venind de la Essen.

În timpul pandemiei, acesta a cântărit cu grijă situația și a hotărât să se întoarcă în România. Pentru a fi aproape de familie, dar și pentru a-și face în continuare meseria. Ajuns însă, s-a lovit de o realitate total diferită, pe alocuri șocantă.

Ion Geantă: "Mi se pare incredibil"

„Sunt aici de opt luni de zile. Nu am avut o imagine clară despre România, când veneam era doar în vizită, nu-mi dădeam seama.

Ce am trăit în această perioadă mi se pare incredibil”, a mărturisit antrenorul. „Diferența între Germania și România e ca de la cer la pământ. Vorbind în primul rând despre mentalitate, despre modul de a vedea lucrurile”.

Totodată, adaptarea la viața din București i-a dat noi prilejuri de perplexitate antrenorului în vârstă de 72 de ani.

Citește și: Descoperire macabră într-o dubă! Un adolescent, aproape mort, a fost găsit într-un sicriu

„Circulația e ceva groaznic, așa ceva se mai vede în Istanbul, în Mexico City sau în India. Locuiesc în Chiajna, este un cartier relativ nou, se construiește foarte mult, dar străzile sunt praf, peste tot numai găuri, gropi. Mă și gândeam, într-o zi plec cu roțile în mână de aici!”, a glumit Ion Geantă, făcând haz de necaz. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Totuși, suntem o țară europeană, cu pretenții. Chiar am stat și m-am întrebat de ce naiba am venit aici”, a atras atenția cu un aer uimit.

Citește și: Maria a fost ucisă de frații ei mai mici pentru că a adoptat "un stil de viață occidental"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si