Curtea de Casație din Italia a decis predarea fostului președinte al Consiliului Județean Neamț (CJ), Ionel Arsene, autorităților române. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. 

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a anunțat că hotărârea este definitivă, precizând că în curând acesta va fi predat autorităților din țară.

Ionel Arsene va fi predat autorităților din România

Curtea de Apel din Bari a decis cu o lună în urmă predarea baronului PSD de Neamț către autoritățile din țară, dar acesta a atacat decizia cu apel.

Acum, însă, el se va întoarce în România.

Citește și: VIDEO- Italia a devenit „țara mamă a fugarilor”. Lista condamnaților români, fugiți pe teritoriul italian

„Ministerul Justiției tratează toți fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, de instanța română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență. Statul român este preocupat ca justiția să fie făcută până la capăt. Mulțumesc tuturor autorităților implicate!”, a anunțat ministrul român al justiției, Alina Gorghiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ionel Arsene, condamnat într-un dosar de corupție

Pe numele lui Ionel Arsene există un mandat european de arestarea. La data de 27 martie, postul președinte al CJ Neamț a fost reținut în Baria, în Italia.

Pe data de 10 martie 2023, bărbatul a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

Ionel Arsene

Ionel Arsene va reveni în țară.

[Sursa foto: Poliția Română]

Decizia este definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov. Înainte de pronunțarea sentinței, Arsene a părăsit țara.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Toamna își intră în drepturi! Meteorologii au emis un cod galben de vijelii și ploi

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018. În cursul anului 2013, fiind deputat și președinte al organizației PSD Neamț, Arsene a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 de euro pentru a-și folosi influența asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul constatării nerespectării dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care pe atunci avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție spun că banii remiși de martor într-un restaurant din București ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari, potrivit Hotnews.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si