Ionuț Culea, românul decedat în accidentul feroviar de lângă Larissa, era stabilit de patru ani în Grecia şi lucra în Salonic. El era orginar din Brăila și în Grecia lucra în construcții. Acesta a fost dat dispărut de familie după tragedia feroviară de marți, rudele sale știind că el se urcase în acel tren. 

Tânărul luase examenul pentru permis auto

Familia lui Ionuţ a aşteptat patru zile până să afle o veste despre tânăr. 

Conform mătușii sale, Ionuț s-a dus în gară să cumpere bilet pentru un alt tren, dar nu a mai găsit locuri disponibile.

Citește și: VIDEO |Mărturii șocante din trenul morții: „Trebuia să decid dacă să ard sau să-mi rup oasele căzând în gol”

Tânărul mersese la Atena să dea examenul pentru permisul auto și se întorcea acasă, în Salonic. Acesta a reușit să ia examenul cu punctaj maxim, iar după ce s-a urcat în tren marți seară, i-a trimis mătușii sale o fotografie din vagonul de tren. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie în timpul unui miting după accidentul feroviar de marţi

Familia lui Ionuț a fost anunțată de autorități că trupul acestuia va fi repatriat în cursul zilei de luni, iar înmormânarea urma să aibă loc în Brăila, orașul său natal.

M-au sunat de la Consulatul României din Salonic şi mi-au dat vestea că i s-au găsit resturi.

Resturile lui… ce a mai putut să fie din el ”, a spus mătușa sa.

Șeful gării din Larissa a fost arestat

Un accident feroviar grav s-a produs marți noapte în Grecia, când două trenuri s-au ciocnit frontal. Accidentul s-a soldat cu cel puțin 57 de morți, în timp ce alte zeci de persoane au fost rănite. Supraviețuitorii au relatat că mai mulți pasageri au fost aruncați prin ferestrele vagoanelor de tren din cauza impactului. Aceștia au spus că alții s-au luptat să se elibereze după ce trenul de pasageri s-a îndoit, izbindu-se de un câmp de lângă șine. 

Citește și: VIDEO |Durere fără margini! Ionuț și-a pierdut viața în dezastrul din Grecia, după ce două trenuri s-au ciocnit mortal. Mătușa românului este împietrită de durere: „Ai luat cu tine o parte din mine!”

Șeful gării din Larisa a fost arestat după coliziunea frontală a celor două trenuri, sub acuzația de omor din culpă și neglijență întrucât un macaz a fost schimbat eronat, iar semnalizarea intra în atribuțiile sale.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Proteste în Atena după tragedia feroviară. Localnicii s-au luat la bătaie cu polițiștii

Într-o declarație făcută miercuri după-amiază, șeful asociației mecanicilor de locomotivă din Grecia a afirmat că semafoarele și sistemele electronice pentru controlul traficului pe ruta Atena – Salonic nu funcționau de mai mulți ani.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si