Ancheta în cazul izbucnirii incendiului de la Ferma Dacilor din Tohani continuă. Patronul complexului, Cornel Dinicu susține în continuare însă că cineva i-a vrut răul și că a pus acolo intenționat focul.

Ce le-a spus Cornel Dinicu anchetatorilor?

Cu toate astea, mărturiile sale și cu cele ale martorilor, nu coincid, în sensul în care ei cred că focul a pornit de la un televizor care avea adesea probleme.

În fața anchetatorilor, Cornel Dinicu a spus că afacerea lui era în regulă și nu suprasolicitarea rețelei de energie a condus la tragedia din a doua zi de Crăciun. Mai mult, el s-a prezentat chiar și cu dovezi care să ateste faptul că el a făcut toate demersurile necesare pentru obținerea autorizațiilor.

”M-am culcat în Rai și m-am trezit în Iad. Nu sunt pericol public, am făcut demersuri să obțin autorizații, mi-au fost puse piedici din partea autorităților. Exclud varianta ca incendiul să fi izbucnit în condițiile impuse de Parchet. Adevărul trebuie să iasă la iveală, nu pentru mine, ci pentru familiile supraveghetorilor”, a declarat, joi patronul Fermei Dacilor.

Cauză incendiu Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, surprins după ce a fost audiat peste 12 ore.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citește și: Exclusiv! Ce urmează pentru Cornel Dinicu, după arestul preventiv?! Câți ani de închisoare ar putea risca patronul de la Ferma Dacilor?

Cine a ajuns la Ferma Dacilor, cu puțin timp înainte de izbucnirea incendiului?

Mai mulți angajați, dar și supraviețuitori au oferit și ei declarații în fața specialiștilor. De exemplu, unul dintre ei a văzut cum incendiul a izbucnit de la mansardă, din cauza televizorului care se supraîncălzea mai mereu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Consider că focul a plecat de la mansardă, mai exact din living-ul unde era televizorul. Știam că televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci”, a declarat martorul.

Același martor mai are un dubiu în privința unor persoane care au ajuns la Ferma Dacilor, cu aproximativ o oră înainte de dezlănțuirea flăcărilor care au mistuit aproape tot complexul din Gura Vadului.

”Persoanele cazate care au ajuns la 04:30, moment în care nu se declanșase incendiul, au venit cu o mașină și un șofer pe care nu îl cunosc și nu știu ce a făcut mai departe acest șofer. Cornel Dinicu, prietenul meu, mi-a spus că a luat o mască de gaze să urce la etaj, însă nu a reușit să salveze pe nimeni din cauza fumului. Am ajuns afară, nu puteam respira, am văzut flăcări la acoperiș, deasupra restaurantului, și nu la camerele unde am fost cazați. Când am ieșit, m-am întâlnit cu Cornel Dinicu, care încerca să stingă flăcările. Toți erau speriați. Până la ajungerea pompierilor, ferma a ars aproape jumătate”, a mai spus supraviețuitorul, încă afectat de cele întâmplate.

Cauză incendiu Ferma Dacilor

Un martor spune că incendiul ar fi izbucnit de la un televizor aflat în mansardă.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cornel Dinicu vrea să îl înfieze pe geamănul care a supraviețuit în incendiul de la Ferma Dacilor. Matei suferă enorm, după pierderea tatălui și a celor doi frați

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alți doi asociați au primit pedeapsa arestului la domiciliu. Dacă se va dovedi că patronul de la Ferma Dacilor a fost complice la faptele de corupție, fie a instigat va primi între 5 și 12 ani de închisoare. Avocatul său consideră că oamenii legii nu sunt corecți în privința clientului său.

”În condițiile în care acestui om nu i s-a respectat un drept la informare sau un drept la apărare, și în condițiile în care trăiește o dramă, Parchetul, pe lângă faptul că a plecat de la o apărare emipirică, un proces de intenție, exploatând mentalul colectiv, a omis foarte multe aspecte”, consideră avocatul Iancu Toader.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si