"Dar ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva la prima lui prezentare la UPU, personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19, și au omis să-i facă un consult cardiologic. Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc și în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat.

Deci se pare că nu omul a fost neglijent ci un sistem care își axează atenția doar pe COVID și uităm că oamenii vin la urgente și cu alte patologii", a scris pe Facebook Valentin Boldea, medic primar la DSP Galați.

Citeste si: Un nou simptom al coronavirusului, descoperit de oamenii de știință

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Bărbatul de 45 de ani a mers la Spitalul de Urgență din Galați după ce s-a simțit rău și a cerut să fie văzut de medicul de gardă pentru un control. Cadrele medicale au bănuit că este infectat cu coronavirus și au decis testarea lui.

Bărbatul tușea, avea stări de amețeală și se simțea foarte obosit. Medicii i-au recomandat să aștepte rezultatul testării în spital, el a preferat să plece la domiciliu.

Prea târziu pentru a fi salvat

După două zile bărbatul din Galați a început să se simtă din ce în ce mai rău şi a chemat ambulanţa. Medicii sosiţi la locuinţa acestuia l-au găsit în stop cardio-respirator şi au încercat să îl resusciteze, dar nu au reuşit.

Citeste si: Legea carantinei și izolării. Raed Arafat: Nici nu s-a publicat legea și au și început atacurile împotriva mea

Situaţia rămâne îngrijorătoare în judeţul Galaţi. Au fost confirmate alte 53 de cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, ridicând la 1.365 numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19. O persoană a decedat, astfel că numărul deceselor a ajuns la 107 de la începutul pandemiei. 95 dintre cei infectaţi sunt cadre medicale de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. 871 de gălăţeni au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Au fost efectuate 12.006 teste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si