In articol:
- Ce ipoteză are Cornel Dinicu în privința tragediei de la Gura Vadului?
- Patronul de la Ferma Dacilor vrea în libertate
Ancheta continuă în cazul incendiului devastator de la Ferma Dacilor! Pe data de 26 decembrie flăcările au distrus pensiunea din Tohani și au adus moartea a 8 persoane care se aflau în interiorul clădirii.
Ce ipoteză are Cornel Dinicu în privința tragediei de la Gura Vadului?
Acum, o expertiză fizico-chimică urmează să stabilească cauza exactă a incendiului de la Ferma Dacilor. Patronul complexului, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv pentru 30 zile, imediat după ce a fost lăsat să participe la înmormântarea fiului său, Victor în vârstă de 11 ani. Copilul era extrem de talentat la hochei și se antrena la Corona Brașov.
După ce a susținut în repetate rânduri că o mână criminală a pus focul intenționat la Ferma Dacilor, marți, Cornel Dinicu ar fi transmis prin avocatul său o nouă ipoteză. Mai exact, afaceristul din Prahova spune că studenții au fumat în pensiune și că nu este exclus ca o țigară uitată aprinsă să fie, de fapt, cauza incendiului devastator, notează Antena 3 CNN.
Patronul de la Ferma Dacilor vrea în libertate
Cu toate astea, anchetatorii cred că incendiul a fost provocat din cauza suprasolicitării rețelei electrice.
În continuare, Cornel Dinicu încearcă să scape de arestul preventiv, spunând că el nu reprezintă un pericol pentru nimeni. Judecătorii spun însă că patronul de la Ferma Dacilor, cât şi cei doi administratori din acte au încălcat în mod repetat legea în ceea ce privește edificarea construcțiilor, obținerea avizelor și autorizațiilor şi au desfășurat la Fermei Dacilor activități care au creat o reală stare de pericol pentru turişti.
”Inculpații Dinicu Cornel, Riști Vitomir Adrian și Ilie Adelina Elena, prin acțiunile conjugate de încălcare în mod repetat a dispozițiilor legale în ceea ce privește edificarea construcțiilor, obținerea avizelor și autorizațiilor, au desfășurat în cadrul Fermei Dacilor activități care au creat o reală stare de pericol ce au dus în final la producerea dezastrului”, a spus judecătorul.
În apărarea sa, patronul spune că ar fi încercat în trecut să obțină avizele necesare, însă nici până acum nimeni nu l-a băgat în seamă.
”Consider că da, am intrat în legalitate prin intabularea clădirii ca urmare a pronunțării hotărârii judecătorești. În zonă au ars cel puțin 20 de case. Da, am făcut, nu-mi amintesc dacă am primit răspunsuri din partea primăriei. Nu îmi amintesc dacă cei de la ISU au venit din nou în control pentru a verifica dacă am adus la îndeplinire cele constatate anterior”, a mărturisit Cornel Dinicu.