Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a reacționat la nemulțumirea credincioșilor cu privire la prețul lumânărilor.

În răspunsul IPS Calinic se arată că scumpirea lumânărilor a fost aprobată de Permanenţa Consiliului Eparhial, având ca argument principal scumpirea materiei prime cu 100% şi a energiei electrice cu 200%.  

Citeste si: Doi preoți din Suceava au refuzat să boteze un copil

Lumânări mai scumpe decât un litru de lapte

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a scumpit lumânările, iar creşterea preţului nu a rămas neobservată de enoriaşi.

Prin urmare, un credincios i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic că, în Bucovina, o lumânare mică a ajuns să coste mai mult decât un litru de lapte, potrivit Adevarul.ro. Autorul mesajului s-a referit la laptele pe care gospodarii îl vând de acasă micilor producători.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Calendar ortodox 2022: Sărbătorile religioase şi zilele de post din fiecare lună

„Am constatat cu profundă tristeţe scumpirea lumânărilor mici de la 1 leu la 1.50 lei. De cele mari nu mai vorbesc cât au crescut. Oamenii în zonă muncesc toată vara să facă fân şi îngrijesc animalele, iar pe un litru de lapte iau 1 leu. La Bucureşti o lumânare mică costă 0.50 bani şi nu s-au scumpit", a fost mesajul critic al enoriașului nemulțumit.

"Nu știm care e graba scumpirii lumânărilor"

Potrivit credincioșilor suceveni, e inexplicabilă "graba scumpirii lumânărilor", iar IPS Calinic este rugat să se implice personal şi să ajute persoanele vulnerabile să poată cumpăra lumânări la un preţ accesibil”.

În răspunsul Înaltpreasfinţitului Calinic se arată că scumpirea lumânărilor a fost aprobată de Permanenţa Consiliului Eparhial, având ca argument principal scumpirea materiei prime cu 100% şi a energiei electrice cu 200%.  

Ce a răspuns IPS Calinic

„Puterea de cumpărare în societatea de astăzi a scăzut într-adevăr foarte mult, salariile şi pensiile a crescut cu 10%, iar preţurile s-au dublat", a recunoscut ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Potrivit acestuia, credincioşii Bisericii Ortodoxe, care până acum ceva vreme cumpărau trei lumânări, acum vor putea cumpăra doar două lumânări, păstrând astfel o bună rânduială în biserică.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

"Referitor la doleanţa dumneavoastră, vă pot confirma că am făcut deja primele demersuri, urmând să amenajăm, în viitorul apropiat, un nou atelier şi o nouă fabrică de producere a lumânărilor; astfel, vom putea oferi spre vânzare mai multe tipuri de lumânări şi la preţuri accesibile”, a mai spus ÎPS Calinic.

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si