Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a rugat din nou pentru ploaie. Înaltul prelat a dus moaște de sfinți pe un câmp din comuna Cumpăna, județul Constanța.

S-a rugat pentru ploaie

”Campania de rugăciuni pentru ploaie a continuat astăzi (n.r. luni, 18 iulie) în Arhiepiscopia Tomisului. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu cler şi credincioşi, a oficiat slujba de încetare a secetei la Cumpăna.

Pe câmp au fost aduse, în procesiune, raclele cu moaştele Sfântului Pantelimon, ale Sfinţilor Epictet şi Astion şi racla cu veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi ”, a precizat Arhiepiscopia Tomisului, într-un mesaj postat pe Facebook.

Citeste si: Calendar ortodox 20 iulie 2022: Sărbătoare mare! Ce nu este bine să faci de Sfântul Ilie?

ÎPS Teodosie s-a rugat, vineri, pe un câmp din comuna Valu lui Traian.

ÎPS Teodosie a îndemnat preoții să se roage pentru ploaie

El a îndemnat preoţii şi stareţii din eparhie să se roage pentru ploaie. Rugăciuni similare vor mai avea loc în zilele de 20 iulie şi 22 iulie, pe un câmp şi în fiecare zi în biserică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Imediat după rugăciune, în zonă a plouat. Vineri, ANM a anunțat furtună, grindină și vijelii, în Dobrogea. S-a emis și un mesaj RO-Alert de vreme extremă în zonă.

Citeste si: A zăcut mort ore în șir pe o plajă, până când un angajat a sunat la 112

ANM avertizează că, începând cu 20 iulie, România va fi lovită de un nou val de caniculă.

În același timp, șansele de ploaie sunt reduse în următoarele două săptămâni.

Citeste si: Brăileanul care și-a spulberat rivalul cu mașina a ajuns la închisoare

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că este de acord cu slujbele religioase pentru combaterea secetei, organizate de către Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, şi de preoţi din Dobrogea.

Citeste si: Imagini uluitoare cu ÎPS Teodosie. S-a rugat, în genunchi, pe câmp pentru a atrage ploaia

Daea susţine că “orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea aceasta pe care o avem în ţară”.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si