Arhiepiscopul Tomisului continuă seria declarațiilor șocante. Potrivit lui ÎPS Teodosie, petrecerile de Halloween pentru copii sunt, de fapt, un păcat.

ÎPS Teodosie, despre petrecerile de Halloween: "Copiii primesc amăgire și întuneric"

ÎPS Teodosie a făcut o declarație șocantă, din nou. Obișnuit să creeze controverse prin declarațiile susținute, de această dată Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre petrecerile de Halloween.

Citește și: Petreceri de Halloween în București în 2024. Ce evenimente și activități sunt organizate pentru copii și adulți în Capitală

Copiii sărbătoresc Halloween-ul, o sărbătoare preluată din străinătate, pe 31 octombrie. Conform tradiției, cei mici poartă diferite costume, iar evenimentul este marcat prin petreceri tematice la școală, în orașe sau evenimente private. Sărbătoarea a ajuns să fie celebrată și de adulți, nu doar de copii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă de 14 ani a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Marea Britanie- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

Întrebat dacă petrecerile de Halloween sunt un păcat, ÎPS Teodosie a oferit un răspuns afirmativ, argumentând că cei mici ajung să primească amăgire și întuneric, nu lumină, așa cum ar trebui.

"Da, este un păcat. În loc să primească lumină, copiii primesc amăgire și întuneric acolo", a declarat ÎPS Teodosie, potrivit antena3.ro.

Citește și: VIDEO „Nu vă luaţi după medic”. ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre post: „Medicul nu are o pregătire duhovnicească”

Declarația controversată cu privire la petrecerile de Halloween vine la o zi după ce a declarat că bolile copiilor pot fi percepute ca o răsfrângere a păcatelor comise de părinți.

„Păi suferinţa este şi din cauza părinţilor, dacă sunt nevinovaţi copiii. Şi aceasta chiar spune Sfânta Scriptură: «părinţii consumă aguridă şi copiilor li se strepezesc dinţii». Încă din Vechiul Testament este această expresie. Părinţii, de multe ori...

iată şi vă dau un exemplu, unii fac nunţi în post. Păi acela e un blestem, un păcat. Şi câte alte astfel de lucruri. Sau în loc să meargă la biserică duminica se duc la târg şi atâtea păcate grele fără să gândească la copii. Şi nu îi duc pe copii la biserică, nu se duc nici ei la biserică şi sigur calcă un legământ pe care l-au făcut cu Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, într-o emisiune la Radio Dobrogea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si