Înalt Prea Sfințitul Teodosie a făcut din nou o serie de declarații controversate. Arhiepiscopul Tomisului a abordat subiectul relațiilor intime dintre soți, după ce a primit o întrebare la emisiunea de radio la care participă săptămânal, potrivit informațiilor transmsie de news.ro.

ÎPS Teodosie: "Oamenii trebuie să se abţină" 

În cadrul emisiunii unde participa în fiecare săptămână, ÎPS Teodosie a fost întrebat despre relațiile intime dintre soți.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat dacă persoanele căsătorite trebuie să practice abstinența pentru a se apropia de Dumnezeu precum o fac călugării.

„Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?”, a fost întrebarea adresată arhiepiscopului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

ÎPS Teodosie a răspuns explicând că oamenii ar trebui să se abțină din a transforma plăcerile în scopul vieții. Arhiepiscopul a declarat că persoanele căsătorite nu trebuie să aibă relații intime în post, dar nici în fiecare zi.

„Sigur că da! Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii.

De aceea şi canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc. Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri... oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu”, a
fost răspunsul arhiepiscopului Tomisului.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si