Înalt Preasfințitul Teodosie a făcut, în ziua sfântă a Bobotezei, mărturii controversate despre fumători. ÎPS Teodosie le-a interzis acestora agheasma, apa sfințită cu ocazia acestei sărbători.

ÎPS Teodosie: "Fumătorul e mai rău ca un păgân" 

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfințitul Teodosie a făcut declarații controversate despre fumători, de Bobotează. ÎPS Teodosie îi consideră pe cei care fumează păgâni și le interzice agheasma.

"Nici mare, nici mică, nici anafură, pentru că fumătorul e mai rău ca un păgân", ar fi declarat ÎPS Teodosie, potrivit antena3.ro.

ips teodosie si cazan apa sfintita

ÎPS Teodosie sfințește apa de Bobotează

[Sursa foto: Facebook]

În aceeași manieră, Înalt Preasfințitul Teodosie a continuat să facă declarații controversate. Acesta a susținut că o dacă o fată vorbește cu un băiat care fumează, respectiva trebuie să îl convingă pe tânăr să renunțe la viciu pentru prietenia cu ea. În alte condiții, o prietenie între un fumător și o nefumătoare nu ar trebui să existe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Nu este bine! Să-l convingă, dacă vrea prietenia, să se lase de fumat", ar fi declarat ÎPS Teodosie, potrivit antena3.ro. 

Mărturiile Arhiepiscopului Tomisului le-a privit și pe femei. Înalt Presfințitul a declarat că dacă femeile se află în perioada menstruației, acestea nu au voie să bea agheasma de Bobotează, însă pot merge la biserică pentru a o lua acasă și a o consuma după.

În declarația sa, Înalt Preasfințitul Teodosie a menționat și că relațiile intime între soți sunt interzise, dacă aceștia au băut din ageasma sfințită de Bobotează, potrivit antena3.ro.

Citește și: IPS Teodosie, reacție surprinzătoare după anunțul procurorilor DNA. "Nu e nicio urmărire, nu există probe"- UPDATE. Poziția avocatului apărării, Adrian Cuculis

ips teodosie in biserica

ÎPS Teodosie

[Sursa foto: Facebook]

ÎPS Teodosie a sfințit tone de apă

Arhiepiscopul Tomisului a sfințit 70 de tone de apă cu o zi înainte de Bobotează. Agheasma Mare a fost împărțită credincioșilor în Portul Tomis, unde a avut loc și slujba religioasă.

Peste 10 mii de enoriași au participat la slujba de Bobotează. În procesiunea fastuoasă, în mare au fost aruncate trei cruci de lemn. Cei curajoși au intrat în mare pentru a recupera crucile.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si