Joi, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost înștiințat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanța că este inculpat în dosarul penal în care este acuzat de cumpărare de influență. Inițial, acesta avea calitatea de suspect.

După discuții, acolo unde a întârziat aproape jumătate de oră el a oferit și câteva declarații.

”Să vă ajute Dumnezeu! Dacă mă mai cheamă, vin. Nu prea am de ce.

Nu m-au întrebat nimic şi nu am ce să spun. Dumneavoastră ştiţi, că aţi fost anunţaţi (n.r. despre calitatea de inculpat). Eu nu ştiu. Ştiţi mai multe ca mine”, a declarat Arhiepiscopul în fața jurnaliștilor.

Teodosie inculpat dosar

Imagine cu Arhiepiscopul Tomisului în biserică.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: El este Gabriel, adolescentul care și-a pus capăt zilelor din dragoste pentru Geo. Părinții săi sunt în stare de șoc: ”Nu mai doarmea”

Cum ar putea scăpa Teodosie de dosar?

Avocatul său, Adrian Cuculis spune că această nouă calitate este exagerată, deoarece înregistrările au fost făcute de un preot fals. Mai mult, el consideră că Înaltpreasfințitul a fost de fapt provocat să spună niște cuvinte, astfel încât să pară vinovat în acest caz. Respectiv, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri, un procent de 20% din suma de 800.000

lei, bani pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Adrian Cuculis a mai spus ca le va solicita procurorilor excluderea „pretinsei probe” din dosar. Acum, avocatul, dar și clientul său au făcut noi precizări.

”Faza urmăririi penale și orice măsură dispusă de către organele de cercetare nu afectează în niciun fel prezumția de nevinovăție. Regula se aplică atunci când ar exista și o faptă. Ținând seama de situația că “dosarul” penal este public, prin prezentarea unor pretinse probe și singulare în același timp, se poate observa cu ușurință ca “dosarul“ în sine este unul de tip spectacol și nu pentru a servi justiției ”, a spus Adrian Cuculis.

Teodosie inculpat dosar

Imagine cu ÎPS Teodosie în biserică.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Mircea Geoană, Raed Arafat şi Rovana Plumb, momente de panică în avionul în care un pasager s-a rănit cu o lamă: ”Ai un şoc când vezi un astfel de gest”

Nu în cele din urmă, avocatul a spus că în spațiul public s-au vehiculat informații cum că ÎPS Teodosie ar trebui să facă un pas înapoi, însă toate aceste discuții nu ar face altceva decât să atragă o răspundere civilă delictuala asupra emitenților. În continuare, acesta a dat de înțeles că va lupta pentru nevinovăția Arhiepiscopului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, despre momentul când Marcel Toader a extras abuziv sume mari din contul Gabrielei Cristea: "Nu îmi arăta niciodată acte doveditoare"- radioimpuls.ro

”Găsim regretabilă poziția de acuzatori a unor persoane care ar fi trebuit să păstreze așa cum se cuvine o stare de obiectivitate în ceea ce privește prezenta situație. Dorința de a pune o “etichetă” de “inculpat” sub paravanul ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale, și asta după multiple eșuări anterioare cu alte spețe și de a distorsiona faptele obiective și crea o imagine negativă din partea anumitor persoane sunt și ele de natură să contravină bunei credințe”, a concluzionat Adrian Cuculis.

 

Stire in curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si