De-a lungul timpului, prelatul a făcut mai multe declarații scandaloase am putea spune, printre care episodul din luna mai 2021, când a făcut referiri controversate în legătură cu condiția femeii.

Femeile nu ar trebui să poarte cercei

De data aceasta, în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, Teodosie a fost întrebat dacă este recomandat ca fetițelor să li se pună cercei, iar răspunsul acestuia a fost unul total tranşant, care a iscat reacții pe rețelele sociale. 

Citește și: Răspunsul fabulos al lui ÎPS Teodosie când a fost întrebat de o enoriașă dacă este păcat să folosească bonurile, dacă sunt pe card: „Cu asemenea cifre...”

„Cerceii sunt un surplus, găsim în multe cărți pioase, sunt o podoabă folosită de femei pentru a fi mai interesante, mai elegante. Sfântul Pavel se leagă chiar de părul este prea mult împopoțonat, să nu vă faceți podoabe din păr împletit. Drept să vă spun, cerceii nu prea-și au locul. Dacă nu puneți, este mai bine. Nu le faceți un serviciu fetițelor cărora le puneți cercei. Nu sunt o necesitate, se vor obișnui cu ei și pot fi o pricină de a se lăuda sau de a nu fi de acord Dumnezeu cu acest lucru”,  a declarat ÎPS Teodosie.

Părintele Calistrat, cel care a fost acuzat că a lovit o femeie, slujește din nou. Preotul a ținut prima predică chiar în ziua de Crăciun: „Și-a ispășit pedeapsa!”

Părintele Calistrat are cum voie să slujească din nou. Se pare că preotul și-a ispășit pedeapsa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urmă cu ceva timp,  părintele Calistrat Chifan  a fost filmat în timp ce lovea o femeie, chiar în curtea Mănăstirii Vlădiceni. 

Citește și: Biserică veche de 70 de ani, cuprinsă de flăcări în Vaslui. Acoperișul și turla au luat foc

Se pare că preotul și-a ispășit pedeapsa și a revenit în altar, putând sluji din nou în fața enoriașilor săi.

Prima slujbă de după revenire a fost chiar în ziua de Crăciun.

Întoarcerea preotului agresiv în fața enoriașilor este motivată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei ai cărei reprezentanți susțin că cercetarea în cazul omului lui Dumnezeu s-a încheiat încă din data de 23 noiembrie. Totuși, la acea vreme, Mitropolia a decis prelungirea sancțiunii părintelui pentru încă 30 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si