Ambele ţări sunt supuse unor sancţiuni americane dure, care exceptează medicamentele, dar care interzic totuşi companiilor farmaceutice străine să facă afaceri cu ele. Atât Cuba cât şi iranul se confruntă cu deficite de fonduri. La sfârşitul lunii trecut, Iranul a început studii clinice pe oameni cu primul său vaccin candidat pentru Covid-19, în timp ce Cuba are patru vaccinuri candidate testate în studii clinice.
Vaccinul va fi testat pe 150.000 de persoane din Havana
După ce se va încheia studiul clinic al fazei a doua pentru cel mai avansat vaccin candidat cubanez, Soberana (Suveranitate) 2, acesta va fi testat în studiul de fază a treia pe 150.000 de persoane din Havana, au anuţat autorităţile. Cuba va avea nevoie de mai multe studii de fază finală în străinătate, având în vedere că nu are o rată mare de infectare, datoriă gestionării cu succes a emidemiei.
Citeste si: Premierul Israelului a încercat să sară peste rând la vaccinul Pfizer
Iranul este cea mai grav afectată ţară din Orientul Mijlociu
Institutul de vaccinuri Finlay din Cuba a anunţat vineri seara că a semnat un acord cu Institutul Pasteur din Iran, pentru a colabora la testarea Soberana 2.
”Această sinergie va permite ambelor ţări să avanseze mai rapid în imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2”, a anunţat institutul pe contul său de Twitter.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: O femeie care a cumpărat un dulap vechi de pe Facebook a rămas fără cuvinte când a văzut ce se afla în interiorul acestuia- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Cuba afirmă că mai multe ţări şi-au exprimat interesul pentru vaccinurile sale împotriva coronavirusului, dar acesta este primul acord la care a ajuns.
Citeste si: O asistentă s-a îmbolnăvit de COVID-19 la trei săptămâni după ce s-a vaccinat
50.000 de voluntari vor fi recrutaţi pentru a efectua studiile clinice ale vaccinului
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Kianush Jahanpur, a fost citat de presa iraniană spunând că 50.000
de voluntari vor fi recrutaţi pentru a efectua studiile clinice de fază a treia. Transferul de tehnologie şi producţia comună au fost condiţii prealabile pentru a permite testarea pe oameni în ţară, a spus el.
Ministrul de Externe al Iranului, Javad Zarif, s-a declarat ”impresionat” de realizările biotehnologice ale vechiului său aliat Cuba în lupta împotriva COVID-19, în timpul unei vizite la Havana, efectuată în cadrul unui turneu din America Latină, în noiembrie anul trecut.
Pe lângă dezvoltarea propriului vaccin, Iranul participă la schema globală COVAX, care are ca scop asigurarea unui acces echitabil la vaccinurile COVID-19 pentru ţările mai sărace. Cu toate acestea, liderul său suprem a interzis, vineri, guvernului importul de vaccinuri COVID-19 din Statele Unite şi Marea Britanie, etichetând puterile occidentale drept ”nedemne de încredere”.
Citeste si: Ce a pățit mama Geta? Getuța i-a trimis un pachet cu bunătăți mamei sale! "Dumnezeu să-ți dea sănătate și să te ferească de rău!"- kfetele.ro
Citeste si: Emilia Ghinescu: "Mă retrag în mine atunci cand mi-e dor". Artista își deschide inima în fața fanilor. Ce sentimente o încearcă- radioimpuls.ro
Citeste si: Câți bani pierde România din PNRR. Boloș explică de ce s-a blocat cererea 3 de plată: „CE a suspendat azi 400 de milioane de euro”- antena3.ro
Cuba nu a vorbit despre importul de vaccinuri din alte părţi şi a declarat că intenţionează să-şi vaccineze populaţia împotriva COVID-19 cu propriul vaccin, în prima jumătate a anului.