Mahmoud Mousavi Majd a fost găsit vinovat de faptul că a spionat forţele iraniene, ”mai ales Forţa Qods” şi că a furnizat Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) informaţii despre ”deplasările şi locurile unde se aflau (comandantul acsteia), generalul martir Qassem Soleimani”, a anunţat într-o conferinţă de presă televizată un purtător de cuvânt al Autorităţii Judiciare iraniene Gholamhossein Esmaili.

Citeste si: Adina Alberts, despre educația sexuală în școli: „Nu trebuie să uităm de bolile cu transmitere sexuală”

”Mahmoud Mousavi Majd, unul dintre spionii CIA şi Mossad a fost condamnat la moarte. El le-a dat inamicilor noştri informaţii despre martirul Soleimani”, a declarat Esmaili.

Condamnarea la moarte a lui Majd, acuzat de faptul că a primit sume importante de bani în contul colaborării sale cu două serivcii de informaţii ale unor ţări inamice Iranului, a fost confirmată de către Curtea Supremă şi ”va fi aplicată în curând!”, a anunţat Esmaili, fără să facă alte precizări.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Suma record pe care trebuie să o plătească polițistul care l-a ucis pe George Floyd pentru a ieși din închisoare pe cauțiune

Arhitectul strategiei militare a Iranului în mediul geografic din apropierea ţării şi mai ales în Irak şi Siria, Soleimani, comandantul Forţei Qods, o unitate de elite însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, a fost asasinat la 3 ianuarie într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) în apropierea aeroporului din Bagdad, în Irak.

Asasinarea lui Soleimani a alimentat temeri cu privire la izbuncirea unui război direct între americani şi iranieni şi a reaprins tesniuni deja puternice între Statele Unite şi republica islamică.

Citeste si: Presupusul agresor al vloggeriței Tequila, implicat într-un scandal pentru 50.000 euro cu Laurențiu Reghecampf

Iranul a efectuat după asasinat atacuri cu rachete de croazieră, ca represalii. Într-unul dintre ele a fost doborât un avion de tip Boeing aparţinând unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si