Un șofer prins la volan sub influența substanțelor nocive a primit cea mai mare amendă din România. Ce valoare are contravenția?

Cea mai mare amendă din România a primit-o un șofer drogat

Potrivit informațiilor transmise de observatornews.ro, cea mai mare amendă din România a primit-o un șofer prins drogat la volan.

Valoarea contravenției penale s-ar fi ridicat la suma de 100.000 de lei.

Amenda a fost decisă în instanță, de Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: „Boli aduse de migranţi” A ajuns și în România! Bacteria care te poate ucide în câteva ore, depistată în țara noastră. Primele declarații ale medicilor

Ireal cu cât a fost amendat un șofer prins drogat la volan, în România.

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cel care a primit cea mai mare amendă din România este un bărbat care, inițial, fusese condamnat la închisoare cu executare de Judecătoria Călăraşi, pentru o faptă comisă în 23 iulie 2020 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe fusese condamnat. Acesta mai primise o sentință de un an de închisoare cu suspendare pentru deţinere fără autorizaţie eliberată în condiţiile legii şi de efectuare fără drept de operaţiuni cu substanţe, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, informează sursa citată anterior.  

Ulterior, bărbatul ar fi făcut apel. Curtea de Apel București pedeapsa amenzii penale în cuantum de 100.000 de lei. Sentința este definitivă. 

Citește și: CFR, recomandări pentru cei care călătoresc cu trenul în zilele caniculare. Ce trebuie să ai neapărat în geantă

Ireal cu cât a fost amendat un șofer prins drogat la volan, în România.

[Sursa foto: istockphotos]

Amenzi penale de zeci de mii de lei 

Mai multe instante din țară au oferit amenzi penale în valoare de zeci de mii de lei.

De exemplu, potrivit sursei citate anterior, Judecătoria Tulcea a aplicat o amendă în valoare de 33.750 de lei. Amenzi în valoare de 20.000 de lei ar fi fost aplicate de Judecătoria Braşov și Curtea de Apel Oradea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si