Elevii unei școli dintr-un sat din Vaslui a fost mutați în sala de pomeni din cimitirul localității. După ce clădirea aferentă a intrat în reabilitare, singura sală liberă a fost în... cimitir.

Elevii dintr-un sat din Vaslui- mutați să învețe în cimitir

Cu toate că Direcția de Sănătate Publică a dorit mutarea elevilor din cimitir pentru că nu se îndeplinesc condițiile sanitare, părinții au protestat.

Citește și: Adolescent reținut de oamenii după ce a comis acte de exhibiţionism într-un cimitir din Ploieşti

Citește și: Sâmbăta Sfântului Teodor 2023. Ce este bine să dai de pomană în această zi de sărbătoare? Tradiții și obiceiuri importante!

În satul Cursești Deal, comuna Pungești din județul Vaslui, școala este reprezentată acum de sala de pomeni a cimitirului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nicolae Cătălin Stamate, primarul comunei Pungești a explicat că: „Şcoala a intrat în reabilitare şi nu am găsit altă soluţie. Există în satul vecin o şcoală care este gata, dar părinţii nu vor să meargă în acel sat, să facă naveta, motivând faptul că sunt prea mici".

Citește și: Durere mare în familia unui preot. Fiul său a murit departe de casă: „Suflețelul lui bun și blând a plecat la ceruri mult prea devreme”

Copiii nu vor să vina la „școala” din cimitir de frică

Învățătoarea din „noua școală” a povestit că unul dintre elevi a venit doar de două ori la ore în acest an din cauză că îi este frică de cruci și morminte: „Vedeţi condiţiile. Nu avem ce face, spaţiul este foarte mic, lumina nu este normală, igiena lasă de dorit. Am un copil la pregătitoare care refuză să vină să înveţe printre morminte pentru că îi este frică. De la începutul anului şcolar a fost două zile şi apoi nu a mai venit de frică".

Citește și: Ministerul Educației vrea să mută meditațiile la școală

În această privință, inspectorii DSP Vaslui au făcut controale, din care au constatat neregulile. De asemenea, au amendat cu 3.000 de lei conducerea școlii și au cerut închiderea sălii de pomeni în care învață copiii. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Un elev de 14 ani a fost agresat într-o școală din Ilfov

Cu toate acestea, părinții copiilor se opun vehement la închiderea „noii școli”, din cauză că se tem ca școala aferentă, aflată în proces de reabilitare, nu va fi reparată.

Citește și: VIDEO- Programul ”Masa caldă” este extins și devine ”Masa sănătoasă”. Cel puțin un milion de elevi vor beneficia de o masă gratuită la școală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si