Evaluarea măreşte speranţele că restricţiile de rămânere la domiciliu pot fi reduse treptat începând cu data de 5 mai. Premierul interimar Leo Varadkar a declarat joi că speră să stabilească o foaie de parcurs privind modul în care restricţiile ar putea fi relaxate înainte de data de 5 mai.

Citeste si: Bulgaria a închis capitala Sofia pentru Paștele Ortodox

Irlanda a raportat joi 724 de cazuri noi, totalul ajungând la 13.271

şi la 486 de decese, însă oficialii au declarat că rata de creştere a cazurilor noi a fost aproape de zero începând cu 3 aprilie, în timp ce rata de reproducere, respectiv numărul de persoane care sunt infectate de la o persoană testată pozitiv cu coronavoris, a scăzut la 0,7- 1.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Datele arată clar că există două experienţe foarte diferite de COVID-19”, a declarat Tony Holohan, referindu-se la continuarea răspândirii în azilurile de bătrâni, comparativ cu restul populaţiei.

Citeste si: Coronavirus: Bilanțul deceselor în România ajunge la 400

”Pentru a proteja persoanele vulnerabile, primul obiectiv a fost eliminarea virusului la nivelul populaţie în general. Suntem din ce în ce mai încrezători că realizăm acest lucru. Toate eforturile noastre trebuie acum să se concentreze pe eliminarea COVID-19 în centrele de îngrijire a persoanelor, inclusiv în casele de bătrâni."

Citeste si: Ludovic Orban contrazice "minciunile" ca avem un numar atat de mic de cazuri pentru ca nu sunt diagnosticati oamenii

Un număr de 253 dintr-un total de 486 de decese au avut loc în casele de bătrâni, alte 49 de decese fiind asociate cu alte centre de îngrijire sau facilităţi comunitare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si