Close sidebar
Close sidebar

Isarescu: Credibilitatea bancilor a scazut in ultimii ani, trebuie recastigata. Bancile trebuie sa se apropie de clienti

Bancile din Romania trebuie sa recastige credibilitatea in fata clientilor, dupa o perioada de cativa ani in care aceasta a scazut, in linie cu creditarea, si trebuie sa se apropie mai mult de clienti si sa-i cultive, a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul Forumului Pietei Financiare, organizat de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Isarescu a subliniat ca exista toate datele pentru ca aceasta incredere sa fie recastigata, in conditiile in care sistemul bancar este foarte solid si are exces de lichiditate.

"E nevoie de a va recastiga credibilitatea dupa acesti ani, ea a scazut. Sunt toate datele pentru ca aceasta sa fie recastigata, in masura in care s-a pierdut(...)", a declarat Isarescu.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

El a subliniat ca, daca o banca are prea multe litigii cu clientii, trebuie sa gaseasca metode a negocia si rezolva aceste probleme in interiorul bancii, in conditiile in care bancile trebuie sa se apropie mai mult de clienti pentru cresterea creditarii, scrie news.ro.

"Maniera de a aborda prudenta printr-un pas inapoi in ceea ce priveste creditarea nu mai merge.

Trebuie sa va apropiati de clienti, sa va cultivati clientii. Acestea se fac prin benevolenta, intelegerea nevoilor si negociere", a declarat Isarescu.

El a reiterat ca sistemul bancar nu a avut nevoie de bani publici pentru a depasi criza financiara, iar acesta este acum intr-o situatie foarte buna, cu exces de lichiditate si cu un nivel redus, de circa 10%, al nivelului creditelor neperformante.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI