Close sidebar
Close sidebar

Isi vinde tablourile pe milioane, dar Adrian Ghenie e desfiintat de un roman, doctor in arte: "Ghenie nu e original, el are succes fiindca a stiut lectia, el a imitat deja artisti si teme consacrate!"

Adrian Ghenie, cel mai de succes pictor roman, este contestat pentru faptul ca i-ar copia pe alti artisti si pentru ca nu este original.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Tablourile pictorului roman Adrian Ghenie se vand cu sume ametitoare in ultimii ani. Recordul a fost stabilit zilele trecute, cand lucrarea „Nickelodeon” a fost tranzactionata la Londra pentru uriasa suma de 7.109.000 de lire sterline. De-a lungul timpului, cele mai bune tablouri ale lui Ghenie s-au dat pe sume impresionante: ”The Sunflowers in 1937” (3.117.000 lire), "The Fake Rothko" (1.426.500 lire), ”Self-Portrait as Vincent Van Gogh” (2.590.000 de dolari), „Untitled” (425.000 lire), „The Hunted" (1.865.000 de lire sterline), ”Self-portrait as a monkey” (665.000 de lire sterline).

Aclamat in aproape toata lumea, Ghenie este contestat chiar de un roman, Grid Modorcea, un cunoscut scriitor si doctor in arte roman, care este stabilit in America. "Ghenie nu e original, el are succes fiindca a stiut lectia, el a imitat deja artisti si teme consacrate, precum pe Francis Bacon, respectiv temele expresionismului german, cum ar fi hitlerismul”, a scris Modorcea pe ziaristionline.ro.
„El ataca ceea ce are succes. Daca ar face o pictura originala, cu teme luate din satul sau sau al bunicilor sai, n-ar avea nici un succes, oricat de genial le-ar reprezenta. Dar daca face bine ceea ce a facut germanul Georg Baselitz, atunci are succes. El nu picteaza nimic romanesc, il picteaza pe Lenin imbalsamat la Kremlin, fiindca stie ca asa ceva se vinde”,
a concluzionat Grid Modorcea.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI