”De astăzi, a treia doză este disponibilă tuturor”, a declarat duminică, Nachman Ash, director general în Ministerul Sănătăţii.

”A treia doză ne aduce la nivelul de protecție atins de a doua doză, când era proaspătă”, a spus Sharon Alroy-Preis, șefa sănătății publice la Ministerul Sănătății din Israel.

Citeste si: Medicii de familie vor putea vaccina pacienții acasă. Ce sume vor primi aceștia

Israelienii vor fi de 10 ori mai protejați de COVID-19

”Asta înseamnă că oamenii sunt de 10 ori mai protejați după cea de-a treia doză de vaccin”, a declarat ea într-o conferință de presă, unde a fost anunțată creșterea rapelului.

Pot primi o doză suplimentară de vaccin cei cărora li s-a administrat a doua doză cu cel puţin cinci luni în urmă, notează The Times of Israel.

Premierul Naftali Bennett i-a îndemnat pe toţi israelienii să se vaccineze cu a treia doză.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Este un privilegiu pe care alte ţări nu îl au”, a spus Bennett.

Israelul a început campania de administrare a celei de-a treia doze de vaccin la 1 august, când vizaţi au fost israelienii cu vârsta de peste 60 de ani. Treptat, vârsta minimă a fost scăzută, săptămâna trecută ajungând la 30 de ani.

Citeste si: Nou record de infectări COVID-19 în Israel, țara care se protejează masiv cu doza nr. 3 de vaccin

Peste 1,9 milioane de israelieni, vaccinați cu doza numărul trei

Până duminică, 29 august 2021, au primit a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului peste 1,9 milioane de israelieni.

De asemenea, oficialii de top din domeniul sănătății israelian, spun că eficacitatea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer-BioNTech scade după șase luni.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză[Sursa foto: PixaBay]

OMS s-a împotrivit vaccinării cu cea de-a treia doză

Israelul și alte țări au continuat planurile de a vaccina populația cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, în ciuda opoziției Organizației Mondiale a Sănătății, care a precizat că ar trebui ca mai multă lume să fie mai întâi vaccinată cu o singură doză și după aceea să înceapă vaccinarea cu doza numărul trei.

Până în prezent, două milioane de persoane dintr-o populație de 9,3 milioane au primit trei doze de vaccin anti-COVID.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si