Close sidebar
Close sidebar

Israel a modificat vârsta minimă pentru primirea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID la 12 ani

Duminică seara, 29 august 2021, Israel a făcut anunțul oficial prin care a reieșit faptul că toţi cetăţenii cu vârsta de cel puţin 12 ani au posibilitatea să primească a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Andreea Bolocan,

Vaccinarea cu doza a treia, începând cu vârsta de 12 ani [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

”De astăzi, a treia doză este disponibilă tuturor”, a declarat duminică, Nachman Ash, director general în Ministerul Sănătăţii.

”A treia doză ne aduce la nivelul de protecție atins de a doua doză, când era proaspătă”, a spus Sharon Alroy-Preis, șefa sănătății publice la Ministerul Sănătății din Israel.

Citeste si: Medicii de familie vor putea vaccina pacienții acasă. Ce sume vor primi aceștia

Israelienii vor fi de 10 ori mai protejați de COVID-19

”Asta înseamnă că oamenii sunt de 10 ori mai protejați după cea de-a treia doză de vaccin”, a declarat ea într-o conferință de presă, unde a fost anunțată creșterea rapelului.

Pot primi o doză suplimentară de vaccin cei cărora li s-a administrat a doua doză cu cel puţin cinci luni în urmă, notează The Times of Israel.

Premierul Naftali Bennett i-a îndemnat pe toţi israelienii să se vaccineze cu a treia doză.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Este un privilegiu pe care alte ţări nu îl au”, a spus Bennett.

Israelul a început campania de administrare a celei de-a treia doze de vaccin la 1 august, când vizaţi au fost israelienii cu vârsta de peste 60 de ani.

Treptat, vârsta minimă a fost scăzută, săptămâna trecută ajungând la 30 de ani.

Citeste si: Nou record de infectări COVID-19 în Israel, țara care se protejează masiv cu doza nr. 3 de vaccin

Peste 1,9 milioane de israelieni, vaccinați cu doza numărul trei

Până duminică, 29 august 2021, au primit a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului peste 1,9 milioane de israelieni.

De asemenea, oficialii de top din domeniul sănătății israelian, spun că eficacitatea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer-BioNTech scade după șase luni.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză [Sursa foto: PixaBay]

OMS s-a împotrivit vaccinării cu cea de-a treia doză

Israelul și alte țări au continuat planurile de a vaccina populația cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, în ciuda opoziției Organizației Mondiale a Sănătății, care a precizat că ar trebui ca mai multă lume să fie mai întâi vaccinată cu o singură doză și după aceea să înceapă vaccinarea cu doza numărul trei.

Până în prezent, două milioane de persoane dintr-o populație de 9,3 milioane au primit trei doze de vaccin anti-COVID.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI