Pe data de 13 aprilie 2024, Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete. După atacul masiv, comitetul de război se pare că s-a întrunit pentru a lua o decizie în ceea ce privește modul de ripostare al Israelului, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Decizia luată de cabinetul de război din Israel după atacul lansat de Iran

Comitetul de război din Israel se pare că nu ar fi luat o decizie în ceea ce privește un posibil atac asupra Iranului. Conform sursei citate anterior, premierul Benjamin Netanyahu ar fi amânat decizia despre un atac defensiv al Israelului împotriva Iranului după ce ar fi discutat cu Joe Biden.

Se pare că armata israeliană ar fi aprobat mai multe planuri defensive, dar și ofensive. Potrivit unui oficial din administrația lui Joe Biden, guvernul din Israel nu ar dori să amplifice conflictul cu Iran. Decizia cu privire la un atac defensiv i-ar aparține administrației de la Casa Albă, conform antena3.ro.

Nu sunt sigur că iranienii sunt pregătiți pentru un atac la fel de puternic ca unul israelian.

Iar Israelul a anunțat deja că va ataca dur la rândul său. Cred că totul este acum în mâinile americanilor. Administrația Biden poate decide la ce nivel poate răspunde guvernul și armata israeliană, dar acum este un moment foarte, foarte periculos și cred că ar trebui să fim cu toții foarte îngrijorați, ar fi declarat un avocat de drept internațional, Moen Oair, conform sursei citate anterior.

Citește și: Momente deosebit de grele pentru tatăl lui Sebastian, în timpul protestului de la Piața Victoriei. Bărbatul a fost luat cu ambulanța, după ce a susținut un discurs

atac iran in israel

Iranul a atacat aerian Israelul

[Sursa foto: Profimedia]

Benny Gantz, ministru al cabinetului de război israelian, ar fi declarat că Israelul ar urma să construiască o coaliție regională pentru a obține plata de la Iran.

În fața amenințării Iranului, vom construi o coaliție regională și vom obține plata de la Iran, în modul și la momentul care ne convine. Și, cel mai important, în fața dorinței dușmanilor noștri de a ne face rău, ne vom uni și vom deveni mai puternici, a declarat Benny Gantz, conform aceleiași surse.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că Israelul ar fi stabilit o coaliție puternică cu Statele Unite ale Americii, dar și cu alte state, pentru a limita amenințările.

Împreună cu SUA și cu alte țări, am stabilit o alianță puternică și puternică, în coordonare și sincronizare între sistemele de securitate ale statului Israel, ale Statelor Unite și ale partenerilor noștri. Rezultatul este o limitare completă a amenințărilor, cu excepția unei marje foarte, foarte mici, ar

fi declarat Yoav Gallant conform antena3.ro.

Iran a atac Israel, masiv, cu peste 300 de drone și rachete

În noaptea de sâmbătă, Forțele Armate ale Israelului au postat de platforma socială X că Iranul a lansat un atac masiv, cu peste 300 de drone și rachete.

Iranul a lansat UAV-uri de pe teritoriul său spre Israel cu puțin timp în urmă. IDF este în alertă maximă și monitorizează constant situația operațională. Sistemul de apărare aeriană IDF este în alertă maximă, împreună cu avioanele de luptă IAF și navele marinei israeliene care se află într-o misiune de apărare în spațiul aerian și naval israelian. IDF monitorizează toate țintele, a postat armata israeliană, pe platforma socială X.

Pe 14 aprilie, armata din Israel a avut prima reacție după atacul masiv lansat de Iran.

Citește și: Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident în Olt? Mădălin ar fi aflat că fusese înșelat

atac iran in israel

Atac lansat de Iran în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Împreună cu partenerii noștri, IDF operează cu toată forța pentru a apăra Statul Israel și poporul Israel. Aceasta este o misiune pe care suntem hotărâți și gata să o îndeplinim, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate din Israel despre atac, pe platforma socială X.

Se pare că armata israeliană ar fi primit ajutor din partea SUA pentru a opri atacul lansat de Iran. Joe Biden ar fi declarat că majoritatea dronelor și rachetelor ar fi fost doborâte.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

atac aerian

Atac Iran împotriva Israelului

[Sursa foto: Profimedia]

Voi, băieți, sunteți cei mai buni din întreaga lume, din întreaga lume. Știți asta, asta nu e o hiperbolă. Voi, toți membrii ambelor escadrile, sunteți incredibili, absolut incredibili. Ați făcut o diferență enormă, ați salvat o mulțime de vieți și, datorită abilităților extraordinare, Statele Unite au ajutat Israelul să doboare aproape toate acele rachete care se apropiau, a declarat Joe Biden, conform antena3.ro.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si