Femeia se numește Ori Megidish și a fost răpită de gruparea Hamas pe 7 octombrie. Ori Megidish a fost eliberată după o operațiune militară care s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni.

Până în acest moment, nu au fost oferite informații suplimentare despre cum a avut loc operațiunea de eliberare.

ori megidish

Femeia-soldat luată ostatic de Hamas a fost eliberată

Primul ostatic luat de Hamas a fost eliberat

Ostatica a fost eliberată și a fost testată medical, starea sa de sănătate fiind „bună”, se arată în comunicatul comun transmis de IDF-Shin Beth.

Ori Megidish este acum împreună cu familia ei, potrivit datelor din comunicat.

Premierul israelian Netanyahu i-a spus „bine ai venit acasă” lui Ori Megidish, într-o postare pe care a publicat-o pe contul său de X/Twitter.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un copil este ucis la fiecare 10 minute în războiul din Israel, iar situația din spitale este îngrozitoare: ”130 de copii prematuri în incubatoare riscă să se stingă"

Totodată, ministrul israelian al Apărării, a declarat, într-o conferință de presă, că nu va spune detalii despre cum Ori Megidish a fost ținută ostatică de Hamas.

„Ceea ce ne-a spus va rămâne între noi, iar aceste detalii trebuie ținute secrete deoarece sunt încă atâția ostatici în mâinile Hamas”, a declarat ministrul israelian al Apărării, citat de BBC.

ori megidish

Femeia-soldat luată ostatic de Hamas a fost eliberată

Războiul dintre Israel și Hamas a ajuns în cea de-a 25-a zi de conflicte.

Lupta a fost pornită pe 7 octombrie 2023 chiar atunci când se împlineau 50 de ani de la începutul Războiului de Yom Kippur din 1973. 

Citește și: Hamas face publică o nouă înregistrare controversată: Trei ostatice israeliene îl critică pe Netanyahu: ”Lăsaţi-ne să plecăm. Lăsaţi-i pe deţinuţii lor să plece”

Operațiunea Hamas numită „Furtuna Al-Aqsa", a început chiar de dimineață când cel puțin 5.000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza împotriva Israelului. Tot atunci aproximativ 2.500 de palestinieni au călcat bariera dintre Gaza și Israel, au distrus, masacrat și incendiat zone și comunități civile și au atacat bazele militare ale Forțelor de Apărare ale Israelului (FDI) aproape de  Fâșia Gaza.

Potrivit specialiștilor este cel mai aprig război de la Yom Kippur încoace și face parte din conflictul israeliano-palestinian care a luat naștere în luna mai a anului 1948. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si