Close sidebar
Close sidebar

Israelul a eliberat primul ostatic luat de Hamas. Femeia-soldat a fost răpită pe 7 octombrie

Armata israeliană a reușit să elibereze primul ostatic luat de Hamas în Fâșia Gaza. Este vorba despre o femeie- soldat din armata Israelului, au transmis luni IDF și serviciul de securitate internă al Israelului.

Madalina Grigore,

Femeia-soldat luată ostatic de Hamas a fost eliberată


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Femeia se numește Ori Megidish și a fost răpită de gruparea Hamas pe 7 octombrie. Ori Megidish a fost eliberată după o operațiune militară care s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni.

Până în acest moment, nu au fost oferite informații suplimentare despre cum a avut loc operațiunea de eliberare.

Femeia-soldat luată ostatic de Hamas a fost eliberată

Primul ostatic luat de Hamas a fost eliberat

Ostatica a fost eliberată și a fost testată medical, starea sa de sănătate fiind „bună”, se arată în comunicatul comun transmis de IDF-Shin Beth.

Ori Megidish este acum împreună cu familia ei, potrivit datelor din comunicat.

Premierul israelian Netanyahu i-a spus „bine ai venit acasă” lui Ori Megidish, într-o postare pe care a publicat-o pe contul său de X/Twitter.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Un copil este ucis la fiecare 10 minute în războiul din Israel, iar situația din spitale este îngrozitoare: ”130 de copii prematuri în incubatoare riscă să se stingă"

Totodată, ministrul israelian al Apărării, a declarat, într-o conferință de presă, că nu va spune detalii despre cum Ori Megidish a fost ținută ostatică de Hamas.

„Ceea ce ne-a spus va rămâne între noi, iar aceste detalii trebuie ținute secrete deoarece sunt încă atâția ostatici în mâinile Hamas”, a declarat ministrul israelian al Apărării, citat de BBC.

Femeia-soldat luată ostatic de Hamas a fost eliberată

Războiul dintre Israel și Hamas a ajuns în cea de-a 25-a zi de conflicte. Lupta a fost pornită pe 7 octombrie 2023 chiar atunci când se împlineau 50 de ani de la începutul Războiului de Yom Kippur din 1973. 

Citește și: Hamas face publică o nouă înregistrare controversată: Trei ostatice israeliene îl critică pe Netanyahu: ”Lăsaţi-ne să plecăm. Lăsaţi-i pe deţinuţii lor să plece”

Operațiunea Hamas numită „Furtuna Al-Aqsa", a început chiar de dimineață când cel puțin 5.000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza împotriva Israelului. Tot atunci aproximativ 2.500 de palestinieni au călcat bariera dintre Gaza și Israel, au distrus, masacrat și incendiat zone și comunități civile și au atacat bazele militare ale Forțelor de Apărare ale Israelului (FDI) aproape de  Fâșia Gaza.

Potrivit specialiștilor este cel mai aprig război de la Yom Kippur încoace și face parte din conflictul israeliano-palestinian care a luat naștere în luna mai a anului 1948. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI