Israelul a lansat un „val extins de atacuri” asupra Libanului după ce o femeie a fost ucisă și alte persoane au fost rănite într-un atac cu rachetă în nordul Israelului.

Presa libaneză a raportat că mai multe localități au fost lovite, iar clădirile au luat foc, potrivit BBC News.

Hezbollah, despre care se crede că a efectuat atacul asupra Israelului, nu a revendicat încă bombardamentele.

Cele două părți beligerante au făcut schimburi repetate de focuri la granița de nord a Israelului de la atacurile din 7 octombrie ale Hamas.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Avioanele de luptă au început un val extins de atacuri pe teritoriul libanez”, a scris miercuri purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF), Daniel Hagari, pe X (fostul Twitter).

Danile Hagari a spus că IDF va oferi mai multe detalii despre ultimele sale atacuri aeriene în următoarele ore.

Atacul din Liban asupra nordului Israelului a lovit zona Safed și a fost vizat de centrul de comandă al armatei israeliene din nord, a transmis IDF.

Un videoclip arată una dintre rachete care aterizează lângă poarta unui spital. Hezbollah- o organizație musulmană șiită- este una dintre cele mai puternice forțe militare nestatale din lume.

A fost înființată la începutul anilor 1980 de cea mai dominantă putere șiită a regiunii, Iranul, pentru a se opune Israelului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si