Un presupus atac israelian ar fi vizat mai multe clădiri din Damasc în urmă cu puțin timp, informează  Crisis24Cel puțin șase persoane și-ar fi pierdut viața în urma acestuia, însă identitățile acestora nu sunt cunoscute încă, dar se presupune că persoana vizată a fost eliminată așa cum era prevăzut.

Cine ar fi decedat în urma acestui atac?

Reședința ambasadorului iranian în Siria din cartierul Almaza din Damasc ar fi fost vizată, potrivit unor surse citate de agenția de presă semioficială iraniană Tasnim. 

"Regimul sirian a vizat cu lovituri aeriene clădirea adiacentă ambasadei iraniene din Damasc", a relatat Tasnim, precizează Jewish Press.

Atac israelieni consulat

Imagine de la presupusul atac al israelienilor.

[Sursa foto: Sham FM - X]

Citește și: Papa Francisc, apel emoționant la pace în mesajul „Urbi et Orbi” după slujba de Paște

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ținta a fost clădirea consulatului iranian, care este, de asemenea, reședința ambasadorului. Clădirea este situată strategic între ambasadele Iranului și Canadei. Un membru de rang foarte înalt al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC) ar fi fost ucis în Consulatul iranian din capitala siriană Damasc, potrivit rețelei de știri saudite 'Al Arabiya', care citează Observatorul sirian pentru drepturile omului, cu sediul în Marea Britanie. 

"Nu comentăm rapoartele din presa străină", a

declarat un purtător de cuvânt pentru JewishPress.com.

Deși Forțele de Apărare Israeliene (FDI) nu au emis imediat o recunoaștere publică a presupusului atac transfrontalier, acestea au vizat în mod regulat infrastructura militară siriană și iraniană din Siria, menționează Crisis24. Cel mai probabil, personalul serviciilor de urgență se va deplasa la locurile afectate.

Forțele militare din Siria și din nordul Israelului vor menține, aproape sigur, o poziție de securitate sporită în următoarele zile.

Pe termen scurt, sunt posibile noi lovituri aeriene, atacuri de ripostă și schimburi de focuri transfrontaliere. 

Atac israelieni consulat

Imagine de la presupusul atac al israelienilor.

[Sursa foto: Sham FM - X]

Citește și: România coboară în topul țărilor fericite. De ce sunt oamenii tot mai triști? „Consideră că viața s-a încheiat”. Cum arată clasamentul internațional?

La primele ore ale dimineții de luni, un grup de agenți proruși iranieni din Irak a atacat o bază a Marinei israeliene de pe coasta Mării Roșii, în Eilat, provocând daune la un hangar, dar fără a face victime. Nu este încă clar cum a reușit drona să evite atât radarele iordaniene, cât și pe cele israeliene. A fost primul atac dinspre est care a provocat pagube pe teritoriul israelian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si