Armata israeliană a anunţat vineri că efectuează lovituri împotriva Fâşiei Gaza ca răspuns la tirurile de rachete provenite din enclava palestiniană, informează presa internațională.

Citește și: Atac masiv al Rusiei în Ucraina după anunțul privind tancurile din Germania și SUA (VIDEO)

Militanții din Gaza au tras cu rachete, iar Israelul a efectuat atacuri aeriene vineri dimineața, în timp ce tensiunile au crescut în urma unui raid israelian în Cisiordania ocupată.

În urma incursiunii israeliene, au murit cel puțin nouă palestinieni, inclusiv șapte militanți și o femeie de 61 de ani, potrivit AP News.

Incursiune israeliană în Cisiordania

Cel puţin zece palestinieni au fost ucişi în operaţiunile israeliene de joi în Cisiordania. Nouă palestinieni au fost ucişi la Jenin în timpul unui raid prezentat de armată israelian ca o operaţiune împotriva activiştilor islamişti în tabăra de refugiaţi din acest oraş din nordul Cisiordaniei ocupate.

Un al zecelea palestinian a fost împuşcat mortal joi în Al-Ram, lângă Ramallah, a declarat ministerul israelian al Sănătăţii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"De la începutul anului am continuat să observăm nivelurile ridicate de violenţă şi tendinţele negative care au caracterizat anul 2022", a regretat emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, care consideră esenţială reducerea imediată a tensiunilor.

Citește și: Avertismentul Rusiei după livrarea de tancuri occidentale în Ucraina. "Vor arde"

Ministrul palestinian al Sănătăţii, Mai al-Kaila, i-a acuzat pe soldaţi că au lansat gaze lacrimogene în interiorul secţiei de pediatrie a spitalului guvernamental local, acuzaţie negată de armata israeliană.

Israelul "nu urmăreşte escaladarea", ci se pregăteşte pentru "toate scenariile", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit unui comunicat.

Reacții dure din Arabia Saudită și Qatar 

A fost cel mai mortal raid unic din teritoriu din peste două decenii. Explozia violenței reprezintă un test pentru guvernul de extremă dreapta al premierului israelian Benjamin Netanyahu și aruncă o umbră asupra vizitei așteptate în regiune a secretarului de stat american Antony Blinken săptămâna viitoare.

Citește și: Jurnalistă de la Al Jazeera, ucisă în ciocnirile dintre armata israeliană şi palestinieni

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Diplomaţia saudită a denunţat "puternic" "incursiunea" israeliană, pe care Qatarul a descris-o drept "o continuare a crimelor odioase" împotriva "poporului palestinian lipsit de apărare".

Citește și: Zelenski promite "vești importante" în curând. "Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă. Şi nu o va face"

În tabăra de la Jenin, care datează din 1953 şi găzduieşte peste 23.000 de refugiaţi, pereţii unor clădiri sunt înnegriţi de incendii, a notat un fotograf AFP. În mai 2022, jurnalista palestiniano-americană Shireen Abu Akleh, vedeta Al Jazeera, a fost ucisă la Jenin în timp ce transmitea despre un raid israelian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si