Israelul a declarat că va exista un răspuns la raidul de drone și rachete al Iranului din weekend, în timp ce Marea Britanie și SUA îndeamnă Tel Avivul să nu riposteze, pe fondul temerilor privind izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu informează Sky News.

Liderii lumii îndeamnă la pace

Șeful armatei israeliene, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat că Israelul încă își analizează pașii după ce Iranul a lansat un atac cu sute de drone, rachete balistice și rachete de croazieră.

Așadar, atacul "va fi întâmpinat cu un răspuns". SUA, Marea Britanie, Franța și Iordania au fost țările care au ajutat Tel Aviv-ul să doboare rachetele și dronele lansate asupra Israelului, însă o lume întreagă este îngrijorată de posibilitatea escaladării unui conflict major.

Israel răspuns atac Iran

El este Benjamin Netanyahu.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: "Am prezis războiul dintre Iran și Israel". Astrologul francez Athos Salome susține că este al doilea "Nostradamus". Ce urmează să se întâmple în curând?

Premierul Rishi Sunak a declarat că "toate părțile trebuie să dea dovadă de reținere" și a dezvăluit că va vorbi în scurt timp cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, deși această convorbire nu era așteptată să aibă loc luni, mai precizează sursa citată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul de externe David Cameron declarase anterior pentru Sky News că Iranul și-a arătat natura" răuvoitoare", dar că atacul său a fost "un eșec aproape total". Dl Cameron a declarat că Marea Britanie "speră că nu va exista un ripostă" și a îndemnat Israelul să dea dovadă de reținere. 

"Acesta este un moment în care trebuie să gândim cu capul, dar și cu inima. Să fim atât inteligenți, cât și duri",

a spus fostul premier. Iranul a lansat un atac la aproape două săptămâni după ceea ce a susținut că a fost un atac israelian asupra consulatului său din Damasc, la 1 aprilie, care a ucis șapte ofițeri ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, inclusiv doi comandanți de rang înalt. Atunci, Israelul nici nu a negat, dar nici nu a confirmat cele întâmplate.

Israel răspuns atac Iran

Imagine reprezentativă pentru războiul din Israel.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Un nou atac armat! Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Întregul moment a fost transmis live

Teheranul a declarat că atacul său a fost o pedeapsă pentru "crimele israeliene".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si