Legea simplifica procedurile birocratice pentru donarea de alimente de catre agricultori, industria alimentara si comercianti, care vor putea beneficia si de reduceri ale taxelor de salubritate daca doneaza surplusul de alimente unor organizatii de caritate, scrie Agerpres.
Sunt prevazute si campanii de sensibilizare a consumatorilor, care- potrivit principalei asociatii agricole italiene, Coldiretti- au o contributie de 54% la risipa de alimente, mult mai mare decat alimentatia publica (21%), marii distribuitori (15%), agricultura (8%) si industria procesatoare (2%).
Obiectivul legii este recuperarea a un milion de tone de alimente, fata de 550.000 de tone in prezent. Coldiretti apreciaza ca este posibil si subliniaza totodata ca situatia ramane grava in Italia, unde fiecare locuitor a aruncat in medie anul trecut 76 de kilograme de alimente.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro