Astfel, în locul a două săptămâni de carantină, cei care vor să călătorească în Italia, din ţările de pe listă (Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra, Principatul Monaco), vor sta doar cinci zile în izolare, conform AFP.

Italia scurtează perioada de izolare pentru cei care vizitează țara

Totodată, vizitatorii din șările menționate mai sus care vor ajunge în Italia, vor trebui să prezinte un test negativ cu 48 de ore înainte de sosirea în țară. Însă, conform Ministerului Afacerilor Externe din România, după cele cinci zile de izolare impuse, să efectueze din nou un test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru a depsita rapid infecţia cu Coronavirus.

Italia anunță că scurtează carantina pentru cei care vor călători pe teritoriul său
Italia anunță că scurtează carantina pentru cei care vor călători pe teritoriul său[Sursa foto: PixaBay]

Încă din ianuarie, Italia a interzis intrarea în ţară persoanelor care au călătorit în Marea Britanie după ce noua mutație descoperită în Kent au fost raportate un număr mare de cazuri COVID-19.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel, Italia a fost în zona roșie și au petrecut sărbătorile de Paşte în carantină.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, declarații de ultima oră: "Revenirea la normalitate, la 1 iunie. Nu vor fi eliminate 100% restricțiile" (LIVE VIDEO)

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si