Pacientul a sosit în țară „în ultimele zile”, împreună cu partenera sa, intrând in Italia prin aeroportul Fiumicino din Roma, precizează ministerul italian, adăugând că cei doi şi contacţii lor sunt în izolare.

Guvernul italian a decis duminică suspendarea legăturilor aeriene cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, testarea tuturor persoanelor venite recent din această ţară şi interzicerea intrării în Italia în cazul nerezidenților care în ultimele două săptămâni au călătorit în Regatul Unit.

Noua mutație a virusului nu este mai letală, însă est emai contagioasă

Experții au declarat că nu există indicii cum că această mutație a coronavirusului SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) nu a exclus duminică posibilitatea ca această nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 să circule deja în afara Marii Britanii şi a cerut autorităţilor statelor membre ale UE să ia măsuri prompte, în special să identifice rapid şi să izoleze persoanele venite din zonele afectate şi contacţii lor şi să intensifice testarea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Arafat face anunțul serii. Ce măsuri se vor lua după apariția noii tulpini COVID-19

Alte 11 cazuri de infectare cu noua tulpină a COVID-19

Potrivit ECDC şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca şi câte unul în Olanda şi Australia.

„Mai multe alte ţări au semnalat OMS alte variante care cuprind unele dintre schimbările genetice ale variantei britanice”, în special o mutaţie denumită N501Y, precizează OMS.

Citeste si: VIDEO| Crăciun interzis în Marea Britanie. România suspendă zborurile spre şi dinspre această țară

Africa de Sud, care la rândul ei a semnalat vineri o variantă problematică a coronavirusului SARS-CoV-2, consideră de asemenea că mutaţia N501Y se află la originea creşterii numărului cazurilor de COVID-19, mai multe cercetări fiind în desfăşurare.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si