Comisarul special care a fost numit de guvernul italian pentru a gestiona situaţia de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19 va hotărâ data în care va intra în vigoare recomandarea în funcţie de nevoile campaniei de vaccinare, a menționat instituţia.

Ministerul Sănătății a mai precizt că hotărârea reflectă circulaţia încă ridicată a virusului SARS-CoV-2 şi eficacitatea pe care au arătat-o ​​vaccinurile de rapel în prevenirea deceselor legate de infecția de COVID-19 şi, mai ales, a simptomelor care ar necesita spitalizare.

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost confirmată pozitivă cu COVID-19

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Republica italiană a raportat 152.848 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei, în luna februarie a anului 2020, clasându-se pe locul al doilea în raportul deceselor din Europa, după Marea Britanie şi al optulea cel mai mare din lume. Ţara a raportat până în prezent 12,4 milioane de cazuri.

Italia renunță la certificatul verde

Italienii renunță treptat la certificatul verde. Procesul gradual de eliminare a prezentării certificatului verde va începe pe 31 martie, dar nu se va finaliza înainte de 15 iunie.

Cu toate acestea, certificatul verde ar putea rămâne un act valabil la locul de muncă și pe timpul verii, conform publicatiei Corriere della Sera.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru românii din Austria. Ce scrisoare au primit aceștia. Riscă amenzi de 600 de euro dacă refuză

Renunțarea la certificatul verde s-ar putea încheia pe 15 iunie în Italia doar dacă curba epidemiologică va continua să coboare așa cum s-a întâmplat în ultimele zile.

Primele vizate vor fi locurile în aer liber și abia la final nu se va mai ține cont de el la muncă. Trebuie să reținem că în Italia este în vigoare o obligație de vaccinare pentru cei de peste 50 de ani care va expira pe 15 iunie. Cu toate acestea, nu este exclus ca în unele locuri certificatul verde să fie necesar și pe timpul verii.

Citeste si: Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această ţară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si