Faceți cunoștință cu ”Chifteluța de mamut”, după cum a fost denumită creația de laborator a unui start-up australian. Bila uriașă este, de fapt, carne sintetică, cultivată de oamenii de știință cu baza genetică a unui ADN de mamut, animal dispărut cu mult timp în urmă. Cercetătorii au venit cu această idee pentru a proteja mediul și a reduce sacrificarea animalelor și emisiile de carbon.

Citește și: Un adăpost cu animale a fost distrus de un incendiu. Proprietara s-a ales cu arsuri la ambele mâini

Tim Noakesmith, fondator start-up-ului australian: ”Am vrut să-i facem pe oameni să fie entuziasmați de faptul că viitorul alimentelor este diferit de ceea ce aveam înainte. Că există lucruri unice și mai bune decât carnea pe care o mâncăm acum. Ne-am gândit că mamutul, chifteluța, va da startul și îi va face pe oameni entuziasmați de acest nou viitor.”

Italia interzice carnea produsă în laborator

Carnea are la bază celule animale, însă nu este un produs de această origine. Totuși, inveția cercetărilor nu este privită cu ochi buni de Guvernul italian, care a aprobat un proiect de lege ce interzice alimente produse în laborator. Decizia politicienilor este justificată de dorința acestora de a proteja lunga tradiție a bucătăriei italienești.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii: ”Este prima măsură de acest fel luată la nivel internațional. Italia este prima țară care spune nu așa-numitelor alimente sintetice și cărnii sintetice și o face printr-un act oficial.

Credem că aceasta este o mișcare importantă.”

Nenumărate organizații, la nivel mondial, au început să dezvolte, în ultima perioadă, tot felul de cărnuri și alimente produse în laborator, de la fileuri de somon și până la friptură. La nivel mondial, însă, singura țară din lume care a autorizat comercializarea și consumul acestor alimente este Singapore. Guvernul italian a dat un proiect de lege care interzice producerea, vânzarea, comercializarea sau importul acestor produse de laborator, ce urmează să fie aprobat de Parlament.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si