Italia, un nou record de decese care amintește de infernul din primăvară
Un nou record sumbru în Italia care amintește de infernul din primăvară din peninsulă. Este cel mai ridicat bilanţ zilnic al deceselor de la începutul lunii aprilie.
Italia a înregistrat marţi 731 de noi decese asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul noilor cazuri de infectare este de 32.191, confirmate în urma efectuării a peste 208.000 de teste, potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.
Citeste si: Coșmar în Italia. Pacienții sunt tratați cu oxigen în mașini, în fața spitalelor. FOTO
Scene dramatice au avut loc zilele trecute în orașele din sudul Italiei, unde spitalele sunt din nou copleșite de numărul mare de pacienți cu probleme respiratorii grave din cauza noului coronavirus.
În urma noului val epidemic guvernul de la Roma a închis barurile, restaurantele şi magazinele în zonele cele mai afectate şi a impus interdicţia de circulaţie nocturnă la nivel naţional, măsuri în vigoare cel puţin până pe 3 decembrie.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Țara care se pregătește pentru cel de-al treilea val al epidemiei COVID-19
Dar Italia evită deocamdată un lockdown generalizat cum a fost în primăvară, instituind trei niveluri de restricţii, galben, portocaliu şi roşu, în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare regiune.
Numărul deceselor de la începutul pandemiei în Italia creşte astfel la 46.464,
iar cel al infectărilor la 1.238.072. Dintre acestea, 733.810 sunt cazuri active în prezent.Deşi majoritatea persoanelor infectate sunt izolate la domiciliu, presiunea asupra spitalelor este în creştere, în condiţiile în care sunt 33.072 de internări, cu 658 mai multe faţă de luni, iar 3.612 pacienţi se află la terapie intensivă.
Medicul român Octavian Jurma consideră că acele țări care evită carantina totală pe perioadă scurtă, se vor confrunta cu un număr mare de decese spre sfârșitul anului.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Acolo unde s-au luat măsuri seriose de carantină în al doilea val, efectul se vede mult mai repede. Israelul a demonstrat asta. Se vede chiar în următoarele două săptămâni de când institui carantină, chiar și la o incidența de 10 la mie. Noi, în schimb, pentru că am ezitat, vom avea 500.000 de infectări înainte de alegeri, astfel că beneficiul electoral pe care l-au urmărit nu îl vor obține.
Problema e că numărul de decese va crește spre Crăciun. Pentru că central nu se iau măsuri eficiente, local nu se testează în mod delibrat pentru a se păstra numărul mic. Să ne uităm la Franța care a luat măsuri dure, ei au intrat deja pe scădere. Italia, care ezită la fel că noi, au o creștere mare de cazuri”, a explicat Jurma.