Salice se afla sub tratament în urma unui atac de cord, într-un spital din nordul Italiei, în orasul Pavia, au anuntat, joi, Fundatia Color Your Life si presa italiana, scrie news.ro.

El s-a alaturat grupului alimentar Ferrero în 1960 si a devenit omul de încredere al sefului companiei, Michele Ferrero, un vizionar care a inventat Nutella si untul de arahide. Aceasta a murit în 2015.



În 1970, baronul ciocolatei a cautat o modalitate de a vinde oua de Paste. În consecinta, a aparut Kinder Surprise, un ou de ciocolata care continea mici parti din plastic de jucarie care sa fie asamblate de copii. Continutul capsulelor varia si succesul produsului a fost rapid si de lunga durata.

Ferrero a vandut miliarde de oua Kinder Surprise în peste 40 de ani si sustine ca ouale pe care le-a vandut contin atata ciocolata cat sa paveze 400.000 de metri patrati în Piata Monterrey din Mexic.

"Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul", spunea adesea Salice, dar el a jucat un rol important în crearea altor produse precum Ferrero Rocher si Pocket Coffee.

Nascut la Torino, William Salice s-a pensionat în 2007 primind un bonus de 400.000 de euro. A investit suma în fundatia pe care a creat-o, Color Your Life, care ajuta tinerii cu varste între 13 si 18 ani sa-si dezvolte talentele în diferite domenii.


Uriasul succes al oului Kinder Surprise a fost umbrit si de tragedii, inclusiv de moartea la Toulouse, în ianuarie trecut, a unei fetite de trei ani care s-a înnecat cu o jucarie. În urma investigatiei, procurorii au achitat firma Ferrero.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si