Close sidebar
Close sidebar

Italianul care a inventat Kinder Surprise a murit la varsta de 83 de ani

William Salice, care a creat pentru copii popularul ou de ciocolata Kinder Surprise, a murit, joi, în Italia, a anuntat fundatia sa.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Salice se afla sub tratament în urma unui atac de cord, într-un spital din nordul Italiei, în orasul Pavia, au anuntat, joi, Fundatia Color Your Life si presa italiana, scrie news.ro.

El s-a alaturat grupului alimentar Ferrero în 1960 si a devenit omul de încredere al sefului companiei, Michele Ferrero, un vizionar care a inventat Nutella si untul de arahide. Aceasta a murit în 2015.

În 1970, baronul ciocolatei a cautat o modalitate de a vinde oua de Paste. În consecinta, a aparut Kinder Surprise, un ou de ciocolata care continea mici parti din plastic de jucarie care sa fie asamblate de copii. Continutul capsulelor varia si succesul produsului a fost rapid si de lunga durata.

Ferrero a vandut miliarde de oua Kinder Surprise în peste 40 de ani si sustine ca ouale pe care le-a vandut contin atata ciocolata cat sa paveze 400.000

de metri patrati în Piata Monterrey din Mexic.

"Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul", spunea adesea Salice, dar el a jucat un rol important în crearea altor produse precum Ferrero Rocher si Pocket Coffee.

Nascut la Torino, William Salice s-a pensionat în 2007 primind un bonus de 400.000 de euro. A investit suma în fundatia pe care a creat-o, Color Your Life, care ajuta tinerii cu varste între 13 si 18 ani sa-si dezvolte talentele în diferite domenii.


Uriasul succes al oului Kinder Surprise a fost umbrit si de tragedii, inclusiv de moartea la Toulouse, în ianuarie trecut, a unei fetite de trei ani care s-a înnecat cu o jucarie. În urma investigatiei, procurorii au achitat firma Ferrero.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI