UPDATE:  Președintele României, Klaus Iohannis a felicitat eliberarea românului Iulian Gherguț, răpit în 2015 în Burkina Faso.

„Salut eliberarea cetăţeanului român răpit în Burkina Faso! Felicitări tuturor instituţiilor române implicate pentru eforturile permanente şi mulţumiri partenerilor externi care ne-au sprijinit în acest demers dificil”, a scris liderul de stat pe Twitter.

 

MAE a precizat că românul răpit în urmă cu 8 ani a fost eliberat și se află, în siguranță, în acest moment, pe teritoriul României.

Iulian Gherguț, românul răpit în Burkina Faso a fost eliberat. Acesta a fost prizonier timp de 8 ani

În comunicatul de presă, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că rezultatul acţiunii finalizate astăzi prin aducerea în ţară a cetăţeanului român Iulian Gherguţ este rezultatul muncii depuse de către toate instituţiile din cadrul Celulei de criză interinstituţională, care au efectuat demersuri permanente pentru eliberarea cetăţeanului român, pe toate palierele şi canalele politico- diplomatice.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: A fost răpită de un bărbat, dar a reușit să scrie "Ajutor" pe o hârtie. Cum a scăpat fetița de 13 ani

 

„Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri, în numele autorităţilor române, tuturor partenerilor externi, în mod special autorităţilor marocane, pentru sprijinul important acordat în vederea soluţionării acestui caz extrem de complicat”,

spune sursa citată.

Cum a fost răpit Iulian Gherguț

Iulian Gherguț lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso și a fost răpit în 2015. Potrivit AFP, în 2019, acesta era ostatic al grupării islamiste Al-Mourabitoun, alături de alți cetățeni străini.

Citește și: VIDEO- Violator deghizat în erou. După ce a salvat fetița de 11 ani, declarată dispărută de autorități, a gresat-o. Autoritățile au reținut inculaptul

Românul este originar din satul Traian, comuna Sâmbăoani, județul Neamț și a fost luat ostatic pe 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra mașinii sale de teren cu care patrula. De asemenea, acesta era angajatul omului de afaceri Frank Timiș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si