In articol:
Află ce nu este bine să faci vineri, 10 mai 2024, de Izvorul Tămăduirii .
Izvorul Tămăduirii ne amintește de vindecarea miraculoasă a unui orb. Minunea a avut loc în vechiul Constantinopol, înainte ca Leon cel Mare să devină împărat.
Orbul și-a recăpătat vederea după ce Maica Domnului l-a îndemnat pe Leon cel Mare să-l ducă să se spele și să bea din apa unui izvor care se afla într-o pădure.
„Nu este nevoie să te osteneşti, căci apa este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure şi luând cu mâinile apa tulbure potoleşte setea orbului şi apoi unge cu ea ochii lui cei întunecaţi", i-ar fi spus Fecioara Maria lui Leon cel Mare.
Apa din acel izvor a vindecat mai multe boli și suferințe, de-a lungul timpului.
Citește și: Rugăciune de Izvorul Tămăduirii: Aduce sănătate și noroc dacă o rostești pe data de 10 mai 2024
Tradiții de Izvorul Tămăduirii: Ce este bine și ce nu este bine să faci în această zi sfântă
- În această zi sfântă, creștinii merg la biserică la Sfânta Liturghie şi participă la slujba de sfinţire a apei, Agheasma Mică, care se poate consuma pe tot parcursul anului, spre deosebire de Agheasma Mare care se face de Bobotează
- Cei care muncesc în ziua de Izvorul Tămăduirii, cei care spală, calcă sau cos, nu vor avea spor tot anul.
- Se spune că de Izvorul Tămăduirii apele sunt mai zgomotoase și mai neliniștite, așa că nu este bine să ne scăldăm în ele.
- În ziua de Izvorul Tămăduirii, credincioșii aruncă apă sfințită peste animalele din curte, ca aceasta să rămână sănătoase. De asemenea, cu apă sfințită de la biserică se stropesc și grădinile şi livezile, pentru a da roade.
- În anumite zone din țară, preoții merg şi stropesc casele credincioşilor cu această Agheasma Mică.
Citește și: Paștele Blajinilor în 2024: Ce semnifică, de fapt, această sărbătoare și pe ce dată are loc?